Nahbarov rafal van linije 6,75 zasenio i povratak La Bombe, Bilbao melje i zakucava (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 08.Feb.2015, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nahbarov rafal van linije 6,75 zasenio i povratak La Bombe, Bilbao melje i zakucava (VIDEO)

Barselona lako izašla na kraj sa Gran Kanarijom uz fenomenalnu partiju Slovenca, Nemanja Radović najefikasniji u porazu Mursije od Estudijantesa

Huan Karlos Navaro se vratio u tim Barselone posle mesec danas odsustva zbog povrede butnog mišića. Popularni La Bomba je dao tri poena u 20. kolu Endesa lige protiv Gran Kanarije pošto je pogodio jednu od četiri trojke koje je šutirao. Ali njegov povratak je ostao u senci sjajne partije Boštjana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Nahbara koji je ubacio 24 poena u trijumfu Katalonaca od 87:79. Od Nahbarovih osam pokušaja za tri poena čak šest je bilo uspešno. Dobra vest za Katalonce je da se pored Navara, na teren vratio i Oleson što je ohrabrujuće pre finalnu Kup kralja koji je na programu od 19. do 22. februara.



Barselona je dočekale goste sa Tenerifa posle katastrofe u Evroligi protiv Real Madrida. Gran Kanarija se dobro držala u prvoj četvrtini koja je završena 21:21, ali je onda usledila serija Katalonaca od 13:0 na krilima Nahbara i Hezonje koja je prelomila pitanje pobednika. Bez povređenog najboljeg igrača Blagote Sekulića gosti su pružili solidan otpor katalonskom favoritu. Pored Nahbara, istakao se i Satoranski koji je ubacio 13 poena, od čega se posebno izdvaja jedno spektakularno zakucavanje.



Bilbao nastavlja sa sjajnim partijama i poterom za vodećim Unikahom i Realom. Baski su na svom terenu posle problema u prvoj četvrtini lako izašli na kraj sa Manresom - 86:77. Hala u Bilbau je gromoglasnim ovacijama pozdravila veterana Rođera Grimaua koji je posle tri godine u dresu baksijskog kluba danas bio u protivničkom timu.

“Ne mogu da nađem reči kojima bih opisao koliko ste me dotakli”, poručio je Grimau navijačima na kraju utakmice šaljući poljupce ka tribinama.

Ipak, ni Grimau, ni Hrvat Željko Šakić nisu pomogli Manresi da izbegne poraz. Neuništivi veteran Aleks Mumbru je sa 24 poena (od čega šest trojki) zatrpao koš Manrese. Amerikanac Vilijams ga je ispratio sa 17 poena, a njegovo zakucavanje posle asistencije Koloma je sigurno jedan od poetaz koji će obeležiti kolo u Endesa ligi.



Tek oporavljeni Marko Todorović i Dairis Bertans su ubacili po 11, a na drugoj strani, Šakić je imao 14 poena.

Bivši igrač Mega Vizure, Nemanja Radović je postigao 18 poena u porazu njegove Mursije na gostovanju Estufdijantesu. Studenti su na svom terenu slavili 90:79 što im je šesti uzastopni put u ligi da su iskoristii prednost domaćeg terena, a posebno je bitno što je savladan direktan rival u trci za plasman u plej-of. Fenomenalan je bio Naćo Martin koji je ubacio 24 poena, šutirao 9/11 za dva 2/2 za tri. Stefan Birčević je ubacio sedam poena u pobedničkom timu.

O ludom meču u Saragosi, možete da čitate OVDE.

ENDESA LIGA - 20. kola

Subota: 

Morabank Andora - Gipuskoa 77:88

/Bogdanović 15 - Dijez 32/

Obradoiro - Valensija 62:73

/Korbaćo 15 - Nedović 15, Ribas 15, Lučić 9/

Bilbao - Manresa 86:77

/Mumbru 24 - Šakić 14/

Barselona - Gran Kanarija 87:79

/Nahbar 24, Satoranski 13 - Lambropulos 23/

Estudijantes - Mursija 90:79

/Martin 24 - Radović 18/

Saragosa - Kahasol 97:99

/Jelovac 17, Katić 12 - Radičević 18, Porzingis 17/

18.00: Laboral Kuća - Gran Kanarija

18.00: Unikaha - Huventus

20.00: Real Madrid  - Fuenlabrada

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.