Nagelsman odustao od Čelsija – Poćetino pred promocijom

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 11:44

Nagelsman odustao od Čelsija – Poćetino pred promocijom

Julijan Nagelsman, bivši trener Bajerna, povukao se iz trke za poziciju menadžera Čelsija.

Iako je mladi nemački stručnjak doskora verovao da će posao u Londonu pripasti njemu, izvori iz Nemačke tvrde da je on, posle serije sastanaka sa ljudima iz sveta fudbala, odlučio da se povuče.

Njemu se očigledno nije dopalo to da u Čelsiju ne bi imao mogućnost samostalnog odlučivanja u vezi sa transferima.

Uz sve to, pojavili su se i drugi ozbiljni kandidati, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako da je na neko vreme odložio povratak trenerskom poslu.

Veruje se da je posle serije razgovora sa čelnicima "plavaca" klupi sada najbliži bivši trener Totenhema i Pari Sen Žermena, Argentinac Maurisio Poćetino.

On će najverovatnije biti naslednik Grema Potera na duže staze i veruje se da bi to moglo da bude ozvaničeno narednih dana.

Italijanski novinar Fabricio Romano tvrdi da će Poketino do kraja nedelje ući u završnu fazu pregovora sa rukovodstvom Čelsija.

Poketino (51) ima veliko iskustvo u Premijer ligi, jer je vodio Sautempton i Totenhem, a trenutno je bez angažmana, pošto je 2022. dobio otkaz u Pari Sen Žermenu.

U slučaju da argentinski trener odbije ponudu, kao potencijalni kandidat za novog menadžera Čelsija pominje se Vensan Kompani, koji je sa Barnlijem izborio plasman u Premijer ligu.

Romano tvrdi da se Španac Luis Enrike i Nemac Julijan Nagelsman više ne nalaze medju kandidatima za novog menadžera londonskog kluba.

Aktuelni menadžer Čelsija Frenk Lampard ima ugovor sa klubom do kraja sezone. Čelsi se trenutno nalazi na 11. mestu na tabeli Premijer lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.