Izvor: MozzartSport.com, 11.Jul.2020, 14:49

Nadali se Lautaru, doveli špica iz Brazila bez utakmice u seniorskom fudbalu

Gustavo Maja ide u B tim Barsleone

Mesecima obelću čelnici Barselone oko Lautara Martineza, stežu obruč i zasad ne uspevaju da dovedu Interovog Argentinca, iako bi prema određenim informacijama do kraja prelaznog roka mogli da ga pazare po cenu od 90.000.000 evra, pod uslovom da u Milano pošalju Žuniora Firpa. Dok se to ne desi – ako se uopšte desi – Katalonci privode kraju posao od koga bi mogli da se okoriste u dalekoj budućnosti.

Barsa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je definitivno odlučila da dovede Gustava Maju, velikog talenta brazilskog fudbala, kome stručnjaci predviđaju sjajnu karijeru. Reč je o momku koji ima 19 godina, pod ugovorom je sa Sao Paulom i, zanimljivo, još nije debitovao za prvi tim!? Čelnici i dalje aktuelnog prvaka Španije nisu mogli da ga vide na Murumbiju, ali su se u kvalitete 169 centimetara visokog centarfora, hitrog i snalažljivog u kaznenom prostoru, uverili tako što su skauti na teritoriji Južne Ameirke snimili njegov potencijal u dresu kadetske i omladinske reprezenatcije Brazila, gde je pravio razliku. Baš kao i na regionalnom Kupu Sao Paula.

Kad su sa više adresa dobili izveštaje da je reč o vrhunskom projkektu, na Nou Kampu su odlučili da ga kupe. Najpre su sredinom marta uplatili kaparu u vrednosti od svega 1.000.000 evra kako bi sprečili druge zainteresovane da im pokvare posao (pominjali se Atletiko, Liverpul, Čelsi...), što je samo deo novca potreban za realizaciju transfera. Preostalih 3.500.000 Barsa će uplatiti Brazilcima ovog leta i dovesti ga u Evropu.

Svesna da Gustavo Maja još nema ni sekud seniorskog fudbala u nogama, Barselona će ga umesto u prvi, poslati u B tim, s namerom da stekne iskustvo. Pratiće razvoj i ako bude napredovao kako je projektovano nije daleko dan kad će zaigrati sa Lionelom Mesijem i ostalim zvezdama.

S tim što će Barselona biti vlasnik „samo“ 70 odsto Majinog ugovora. Sao Paulo će u zamršenim odnosima sa agentima i porodicom talentovanog fudbalera zadržati prava na 30 odsto.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.