Nadal želi broj 1 u 2008.

Izvor: B92, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal želi broj 1 u 2008.



Tvrdnja najbolje rangiranog tenisera sevta Rodžera Federera da je nepobediv ništa ne znače drugom teniseru sveta Rafaelu Nadalu, koji će pokušati da Švajcarca skloni sa teniskog trona i naredne godine. Posle pobede na Masters kupu u Šangaju u nedelju, Federer je upozorio najbliže konkurente da ni ne pokušavaju da preuzmu prvu poziciju u svetskom tenisu, dok je on tu.

Nadal, koji je izgubio od Federera u polufinalu tog takmičenja, medjutim, odbio je da odustane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od pokušaja da na čelnoj poziciji zameni Federera, pre nego što se on sam povuče.

"Trudio sam se i nastaviću da se trudim", rekao je Nadal. "Naravno, teško je pobediti Federera sada, ali ako ja budem dao svoj makisimum, ako budem vredno radio, imaću šanse da ga češće pobedjujem", dodao je Nadal.

Nadal se u glavnom gradu Malezije, u Kuala Lumpuru, u četvrtak sastaje sa francuskim teniserom Rišarom Gaskeom u egzibicionom meču "Susret titana", u okviru velike, 12-tomesečne, proslave 50. godišnjice nezavisnosti.

Trostruki šampion Otvorenog prvenstva Francuske, 21-togodišnji Španac je u poziciji kojom ne može da se pohvali mnogo tenisera današnjice - on ima pozitivan učinak u duelima sa Federerom. Nadal je slavio osam puta, a Federer šest, ali je šest od tih osam trijumfa ostvario na njegovoj omiljenoj podlozi - šljaci, a smo dve na betonu.

Na ovofgodišnjem mastersu u Hamburgu, Nadal je izgubio od Federera na šljaci prvi put.

Svetski broj osam, Francuz Gaske takodje se nada da će dostići Federera. Prema njegovoj oceni, Švajcarca sada juri više mladih tenisera, koje predvodi Nadal.

"Federer ima 26 godina, u neverovatnoj je formi i deluje nepobedivo, ali mislim da on ne može da bude bolji nego što je sad", kazao je Gaske. "Sa druge strane, Nadal je još mlad, ima i drugih, i mi ćemo stići Federera. Moramo puno da radimo na našoj igri, ali to možemo", dodao je.

Federer će takodje igrati u Kuala Lumpuru, protiv nekadašnjeg vodećeg igrača Pita Samprasa, koji se povukao iz tenisa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.