Nadal spreman za Australian Open

Izvor: B92, 14.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal spreman za Australian Open



Najbolji španski teniser Rafael Nadal odbacio je sve sumnje oko nastupa na predstojećem Australian Openu. Drugi igrač na ATP listi povukao se prošle nedelje zbog povrede sa turnira u Sidneju, ali ističe da je potpuno spreman za nastup na prvom Grand Slam takmičenju sezone.

"Treniram punom parom. Osećam se savršeno", izjavio je Nadal, koji je prošle sezone propustio AO zbog povrede stopala.

Iako je jedini Grand Slam trofej osvojio na šljaci u Parizu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 20-godišnji Španac ističe da je spreman za osvajanje turnira na kojem mu je, do sada, najbolji rezultat bio plasman u četvrto kolo.

"Uvek pružam najbolje partije ovde u Melburnu. Imao sam nekoliko dobrih mečeva na centralnom terenu. Osećam se dobro i želim da igram dobro ovde", kaže Nadal.

Nadal je priznao da je uneo pojedine promene u svojoj igri, koja mu je prethodne dve sezone donela učinak od 138 pobeda i 22 poraza.

"Napravio sam neke promene na servi. Što se ostatka mog stila tiče, dovoljno je da igram kao i prethodne dve sezone".

Nadal započinje takmičenje na Australian Open-u u utorak, kada se sastaje sa Amerikancem Robertom Kendrikom koji ga je namučio u 2. kolu prošlogodišnjeg Vimbldona kada su igrali pet setova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.