Nadal siguran protiv Hanfmana, pobede Ćorića, Gaskea i Kareno-Buste

Izvor: RTS, 27.Maj.2019, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal siguran protiv Hanfmana, pobede Ćorića, Gaskea i Kareno-Buste

Španac Rafael Nadal savladao je Nemca Janika Hanfmana sa 3:0 po setovima 6:2, 6:1, 6:3. Pobede ostvarili Ćorić, Gaske i Karenjo-Busta.
Rafael Nadal ubedljivo je startovao na Rolan Garosu. Bio je neumoljiv protiv Hanfmana i za jedan sat i 59 minuta rešio meč u svoju korist. Naredni rival Nadala je još jedan Nemac, kvalifikant Janik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Maden.

Španac je u prvom setu dozvolio protivniku da osvoji dva gema. U drugom je bio još ubedljiviji, a Nemac je uspeo da osvoji samo utešni gem. Ni treći set nije doneo neizveznost, kao i u predhodna dva Nadal je dva puta oduzeo servis protivniku i rešio meč u svoju korist.
Francuz Rišar Gaske bio je bolji od Nemca Miše Zvereva sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:3). Gaskeu je bilo potreban jedan sat i 42 minuta da slomi otpor Nemca. U prva dva seta Gaskeu je bio dovoljan po jedan brejk, potom je lako uspevao da zadrži prednost i tako stigne do 2:0 u setovima.
Zverev je veliki otpor pružio u trećem setu. Prvi je došao do brejka i poveo 3:1. Međutim, to je bilo sve što je uradio na ovom meču. Gaske uz tri brejka osvaja pet vezanih gemova i stavlja tačku na ovaj meč. Naredni rival Gaskea je Argentinac Huan Londero.
Hrvat Borna Čorić je savladao Slovenca Aljaza Bedenea sa 3:1 po setovima 6:1, 6:7, 6:4, 6:4. Naredni rival hrvatskog tenisera je bolji iz duela u kome se sastaju Haris i Rosol.
Posle ubedljivo dobijenog prvog seta u kome je Ćorić protivniku dozvolio da uzme samo jedan gem usledio je set u kome se vodila velika borba. Oba tenisera su uspela da zadrže svoj servis pa je set rešen u taj-brejku. U ovom periodu Slovenac je uspeo da osvoji dva mini-brejka, Ćorić je uspeo da vrati samo jedan, pa je Bedene izjednačio na 1:1 u setovima.
U naredna dva seta hrvatskom teniseru je bio dovoljan po jedan brejk da stigne do pobede.
Španac Pablo Karenjo-Busta je bio ubedljiv protiv Portugalca Žoaoa Souse - 3:0 (6:3, 6:1, 6:2). Španac je u sva tri seta po dva puta napravio brejk. Protivnik nije imao rešenja za raspoloženog Karenjo-Bustu, pa je posle jednog sata i 43 minuta igre morao da pruži ruku boljem.
Naredni rival Karenjo-Buste je Australijanac Aleks de Minaur.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.