Izvor: RTS, 29.Maj.2022, 20:40

Nadal nakon preokreta i gladijatorske borbe srušio Ože-Alijasima, sledi četvrtfinale sa Đokovićem

Španski teniser Rafael Nadal savladao je sa 3:2 (3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3) u setovima Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa. Protivnik u narednom kolu biće mu srpski teniser Novak Đoković.
Fantastičan tenis i ogromna borba viđena je na meču petog i devetog tenisera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sveta.

Rafael Nadal opravdao je ulogu favorita i eliminisao mladog i ambicioznog rivala.
Ože-Alijasim je odlično ušao u meč i osvojio prvi set sa 6:3. 
Kanadski teniser prvi je stigao do brejka, koji je potom potvrdio i poveo sa 4:1.  
Nadal je pokušao da se vrati, pošto je uzeo brejk u narednom gemu, ali je serija brejkova nastavljena i na Nadalov servis, pa je bez većih problema 21-godišnji Feliks osvojio prvi set nakon 53 minuta borbe. 
Očekivalo se da Nadal odgovori u nastavku meča i upravo to se i desilo.
Španac nakon velike borbe osvaja naredna dva seta, prvi sa 6:3, drugi sa 6:2.
Delovalo je da je momentum meča potpuno na strani iskusnog tenisera, ali je Ože-Alijasim u četvrti set ušao energičnije i odmah napravio brejk. 
Većim delom meča, igralo se u naletima, a više takvih u četvrtom setu imao je mlađi teniser.
Iako je Nadal vratio brejk, odmah je u narednom gemu izgubio servis, što Ože-Alijasim koristi da povede sa 4:1, a potom osvoji set sa 6:3. 
Peti, odlučujući set, izvukao je možda i najbolji tenis iz obojice igrača.
Publika u Parizu uživala je u svakom poenu, a nakon skoro četiri i po sata igre, Nadal je upisao pobedu. 
Bez brejka bilo je u prvih sedam gemova poslednjeg seta, da bi u odličnom trenutku Rafa oduzeo servis rivalu, a potom u narednom gemu priveo meč kraju.
Nadal se pobedom plasirao u četvrtfinale, gde će se sastati sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal o Novaku nakon maratona u osmini finala: Ne znam da li ću da pobedim, ali...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2022

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je večeras posle velike borbe u pet setova savladao Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3...Nadala u četvrtfinalu očekuje "klasik" protiv branioca titule i svetskog broja 1 Novaka Đokovića, od koga...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nadal protiv Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa

Izvor: Danas, 29.Maj.2022

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se večeras u četvrtfinale Rolan Garosa u Parizu, pošto je pobedio devetog tenisera sveta Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima posle pet setova, 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

Nastavak na Danas...

MEČ PROTIV NOVAKA MI JE MOŽDA POSLEDNJI: Nadal najavio kraj karijere!? Španac sve zaprepastio izjavom

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2022, 08:55

"Ne znam šta može da se desi"...Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa posle pobede nad Feliksom Ože Alijasimom i zakazao je okršaj sa Novakom Đokovićem...Bik sa Majorke je posle plasmana mežu osam najboljih iznenadio prisutne novinare izjavom da će mu meč sa...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.