Nadal i Federer se bore za novu Gren slem titulu: Za koga ćete da navijate u finalu Australijan opena?

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jan.2017, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal i Federer se bore za novu Gren slem titulu: Za koga ćete da navijate u finalu Australijan opena?

Gledaćemo teniski ''večiti derbi'' u finalu Australijan opena, Rafael Nadal - Rodžer Federer! Scenario kakav su mnogi teniski ljubitelji zamišljali nakon ispadanja Novaka Đokovića i Endija Marija u ranoj fazi turnira.

Nadal je u pet setova savladao Grigora Dimitrova sa 6:3, 7:5, 7:6(5), 7:6, 6:7, 6:4, posle epske borbe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << koja je trajala punih pet sati!

Imao je Bugarin šansu u petom setu, kada je pri vođstvu od 4:3 imao dve brejk šanse, ali ih nije iskoristio! Nadal je tada zaigrao u svom prepoznatljivom stilu. Udarao je lopticu snažno, pogađao uglove i stizao sve moguće lopte i izvukao se iz teške situacije!

U narednom gemu je popustila koncentracija Dimitrovu, koji je verovatno bio pod utiskom propuštene šanse odigrao slabije na svoj servis, pa je Nadal došao do brejk lopte i iskoristio je odmah!

Foto: AP/Tanjug

Ipak, ponovo je viđen dramatičan gem na servis Nadala za meč i veliko finale! Stigao je Španac do meč lopte posle asa na 30:30, ali je Dimitrov odigrao neverovatan poen i spasio prvu meč loptu. Usledio je novi dobar servis i nova meč lopta i ponovo je Dimitrov uspeo da se izvuče. Ipak, treću meč loptu je Nadal iskoristio i emotivno proslavio, tako što je legao na podlogu.

Zakazao je novi derbi sa Federerom, sa kojim punih 6 godina nije igrao u finalu Gren slem turnira! Trenutni skor u međusobnim duelima je 23:11 za Nadala. Španac je takođe dominantan i u Gren slem duelima, gde vodi sa 9:2.

Prvi set je bio najmanje interesantan u duelu Nadala i Dimitrova. Španac ga je dobio za 35 minuta, a za to mu je bilo dovoljno da jednom napravi brejk. Dimitrov je u drugom uzvratio ranim brejkom, ali je Nadal uspeo da se vrati i da smanji prednost na 4:3 ali je ponovo usledila razmena brejkova, da bi Dimitrov na kraju dobio sa 7:5.

Treći i četvrti su rešeni u tajbrejku. Treći je dobio Nadal, a tokom seta su razmenjena dva brejka. U narednom nije bilo brejkova i odlučila je bolja igra Bugarina u tajbrejku. Nadal je ključni brejk napravio u završnici petog seta kada je na 4:4 napravio brejk, a zatim posle tri meč lopte uspeo da obezbedi finale.

Šta očekujete u finalu?

Foto: Profimedia

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Federer,   Tenis

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

(FOTO) BRUTALNO ZGODAN: On je raspametio na stotine žena!

Izvor: Kurir, 27.Jan.2017

...Bugarin je na prvom ovogodišnjem Gren slemu pošteno namučio Španca, ali je posle četiri sata igre pognute glave napustio teren..I to na žalost mnogih devojaka koje su zdušno navijale da prelepog Dimitrova opet gledaju na terenu Australijan opena..Zahvaljujući dobrim genima, bavljenju sportom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.