Nada za orlove

Izvor: RTS, 12.Maj.2012, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nada za "orlove"

Posle dva ubedljivo izgubljena seta, reprezentacija Srbije zaigrala mnogo snažnije u trećem i ostala u igri za plasman u finale turnira. Direktan prenos je na Drugom programu RTS-a. Promenu rezultata pratite i na našem internet portalu.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije nije dobro počela meč protiv selekcije Italije u polufinalu kvalifikacionog olimpijskog turnira u Sofiji.

Italijani su na prvom tehničkom tajm autu imali veliku prednost od 8:3, najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zahvaljujući odličnim servisima, i činjenici da su naši imali problem na prijemu. Prednost su "azuri" zadržali do drugog tehničkog tajm auta, bilo je 16:7, a reprezentativci Srbije pomogli su im u tome neplaniranim greškama.

U jednom periodu prvog seta Italijani su imali prednost od jedanaest poena i saveti trenera Kolakovića nisu mnogo pomogli našima koji nisu popravili ni prijem ni servis. Prvi set pripao je, sasvim zasluženo, selekciji Italije.

U drugom setu naši nisu dopustili italijanima da naprave razliku kao u prvom, eliminisali su neke greške, ali su ipak na prvom tehničkom tajm autu gubili sa 8:6.

Do kraja drugog seta, Italijani su nastavili sa sigurnom igrom. "Orlovi" u par navrata pokuđavaju da ugroze vođstvo protivnika, ali na kraju "azuri" uzimaju i drugi set rezultatom 25:19.

Treći set počinje velikom borbom i rezultatskom klackalicom. Ipak, naši momci uspevaju da vežu tri poena i na prvi tehnički tajm-aut odlazi se sa minimalnom prednošću Srbije (8:7).

Sledeći period meča takođe je neizvestan i nijedna od ekipa ne uspeva da napravi ozbiljniju prednost, ipak, Italijani na tehničkom tajm-autu imaju prednost (16:15).

Reprezentacija Srbija mnogo bolje zaigrala je u završnici seta. Odličan prijem servisa i još bolji blok "orlova" donose rezultat, pa Srbija smanjuje rezultat na 2:1, u trećem setu rezultat je 25:19.

Plasman na Olimpijske igre u Londonu izboriće samo pobednik turnira, a finale je na programu u nedelju od 19.45.

Ukoliko se na ovom turniru ne kvalifikuje za OI, selekcija Srbije imaće novu šansu na interkontinentalnom kvalifikacionom turniru u Japanu.

Italija - Srbija 2:1 (25:14, 25:19, 19:25)

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.