Na vrhu bar po nečemu: Nikada ne biste pogodili po čemu su srpski fudbaleri na prvom mestu u Evropi! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 21.Dec.2016, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na vrhu bar po nečemu: Nikada ne biste pogodili po čemu su srpski fudbaleri na prvom mestu u Evropi! (FOTO)

Prema rezultatima Centra za međunarodno istraživanje sporta (CIES), naši fudbaleri zauzimaju prvo mesto u jednoj kategoriji.

CIES je ovoga puta obavio veliko istraživanje koje je obuhvatilo sve fudbalske šampionate u Evropi, a sve sa jednim ciljem - ne bi li utvrdili u kojoj zemlji igraju najviši igrači.

Rezultati su sledeći:

Srbija je, među 54 zemlje na Starom kontinentu, na prvom mestu!

Fudbaleri u Superligi prosečno su >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << visoki 183,6 centimetra, što je za 0,2 centimetra više od proseka koji imaju Hrvatska i Danska (183,4), koje dele drugo mesto. Među prvih deset su i Nemci, Mađari, Česi, Poljaci, Rusi, Slovenci i Italijani, dok poslednje tri pozicije drže slovačka (181), španska (180,9) i bugarska liga (180,5).

Evo kompletne liste:

According to Football Observatory, the Serbian league is the tallest in Europe. At least it's first in something. pic.twitter.com/KIRQ6Ciyhz

Ako vas je ovaj podatak začudio, ne bi trebalo, pošto su Srbi sa prosečnom visinom od 1,82 metra na petom mestu u Evropi. Ispred nas su samo Holanđani (1,838m), Crnogorci (1,832), Danci (1.826) i Norvežani (1,824).

Kad bi i kvalitet fudbala bio blizu vrha, gde bi nam kraj bio...

ZASLUŽENO: "Zlatne lopte" Fudbalskog saveza Srbije u rukama Tadića i Stojkovića!
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.