Na vidiku još jedan spektakularni dvoboj sa Hrvatima!

Izvor: Sportske.net, 18.Avg.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na vidiku još jedan spektakularni dvoboj sa Hrvatima!

Poznat je i prvi finalista olimpijskog vaterpolo turnira, to je selekcija Hrvatske, koja je u polufinalu lako izašla na kraj sa reprezentacijom Crne Gore.

Posle sinoćnjih teških poraza njihovih košarkaša (u duelu sa Srbijom) i rukometaša, raspoloženje u Hrvatskoj ovog popodneva značajno su popravili vaterpolisti, koji su danas u prvom polufinalu savladali selekciju Crne Gore sa ubedljivih 12:8.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Ovakav epilog mogao se naslutiti već posle uvodnih nekoliko minuta, s obzirom da su Hrvati ekspresno poveli sa 3:0. Ipak, Crnogorci su uspeli da podignu svoju igru na viši nivo, izjednačili su na 3:3, ali su Hrvati u finišu prvog kvartala postigli još jedan pogodak za novo vođstvo od 4:3.

Početkom druge deonice igralo se gol za gol, sve dok Marko Macan svojim pogotkom nije vratio dva gola razlike u korist Hrvatske - 7:5.

Bio je to početak kraja ozbiljnijeg otpora selekcije Crne Gore u ovom meču, s obzirom da je Luka Lončar početkom treće deonice povećao na 8:5.

Do kraja meča, Hrvati su iskusno održavali stečenu prednost, ne dozvoljavajući rivalima bilo kakvu nadu u preokret.

Prema tome, Hrvatska je izborila plasman u finale, samim tim i još jednu medalju u Riju za njihovu državu, a ko će im biti protivnik u finalu saznaćemo posle večerašnjeg meča između Srbije i Italije, koji je na programu u 21:30h.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.