Na skeneru: Opomena u pravi čas

Izvor: B92, 07.Sep.2013, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na skeneru: Opomena u pravi čas

Posle dve sigurne pobede 'orlova', u trećem kolu došao je hladan tuš i poraz od selekcije Makedonije 89:75.

Na isti način na koji je dobila meč sa BiH, Srbija je izgubila od južnih suseda - rano smo pali u veliki zaostatak, prednost Makedonaca išla je i do +26, a trzaj i serija trojki u poslednjoj četvrtini nisu bili dovoljni ni da se razlika spusti ispod deset poena radi nekog eventualnog kruga. Koji su uzroci poraza?

Poraz od Makedonije može mnogo da naškodi Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u nastavku takmičenja, ali može da se ispostavi i beznačajnim, u zavisnosti od daljeg razvoja događaja.

Za razliku od prva dva meča, našim momcima nedostajalo je energije u napadu i koncentracije u odbrani. Iako sa manjim fondom igrača (povredio se i Čekovski), Makedonija je držala visok ritam igre i lakše ga je izdržala od Srbije.

Loš početak osnovni je uzrok poraza – da li su naši bili potrošeni ili su „malo poleteli“, kako je posle konstatovao kapiten Krstić, tek Makedonija je od starta zaigrala znatno borbenije sa Perom Antićem na čelu.

Celu analizu poraza 'orlova' od Makedonije pročitajte u našoj rubrici "Skener".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.