Na severu Srbije Vojvodina najbolja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2019, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na severu Srbije Vojvodina najbolja

Nakon 10. završnog kola regionalnog takmičenja u boksu "Prve lige Sever", pod okriljem Vojvođanskog bokserskog Saveza, koje je održano u Kikindi u svim uzrasnim kategorijama u konkurenciji muškaraca i žena, u ukupnom plasmanu najbolja je Novosadska "Vojvodina" ispred Bokserskog kluba "Sombor" i trećeplasiranog „Petrograda" iz Zrenjinina. 

U ovom regionalnom takmičenju učestvovalo je više od trideset bokserskih klubova sa teritorije Vojvodine.

„Vojvodina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je pokazala da je veliki klub i da u potpunosti sledi strategiju razvoja bokserskog sporta koju je zacrtao predsednik Bokserskog saveza Srbije Dejan Borovčanin u smislu omasovljenja i stvaranja boksera iz sopstvenog klupskog pogona. To je bila i naša strategija a kao rezultat takvog odnosa i rada su i novopečeni reprezentativci poput Milisava Savića koji je pozvan na pripreme naše seniorske reprezentacije na Zlatibor kao i četvoro juniora koje predvodi bronzani sa prvenstva Evrope iz ruske Anape Ognjen Đurđev, zatim Nazif Sejdi, Lazar Botić i Miloš Birčanin.Takođe na predstojećem „Kupu nacija" koji će biti održan od 14. do 21. januara u Somboru boje naše reprezentacije braniće i dve članice Vojvodine u konkurenciji „školaraca" Sara Kornjak i Drgana Jovanović koja se okušala i na evropskom šampionatu u svom uzrastu. Dakle imamo plejadu mladih boksera i bokserki koji će u narednom periodu biti okosnica verujemo velikih uspeha našeg kluba i reprezentacije" – kaže sportski direktor Bokserskog kluba Vojvodina Milan Kozomora.

„Radimo dnevno u dva termina i sala nam je prepuna mladih boksera i bokserki. Interesantno je da u našem klubu boks veba više od četrdeset sportista, a da je njih dvadeset registrovano u Bokserskom savezu Srbije. Uskoro će uslediti nove registracije pa će naš klub imati još veći fond takmičara u svim uzrasnim kategorijama. U nastavku našeg seniorskog ligaškog takmičenja baziraćemo se na boksere iz našeg kluba i na taj način ih u najboljem svetlu afirmisati, kako klub tako i uopšte naš boks", kaže glavni strateg Novosađana, trener, ujedno i sjajan pedagog Jovan Ružić.

Sudeći po masovnosti na trenizima, svetla budućnost se smeši našem najtrofejnijem bokserskom klubu na ovim prostorima čiju svetsku slavu su pronela braća Slobodan i Tadija Kačar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.