Izvor: Blic, 16.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na šampiona sa 120 odsto snage

Na šampiona sa 120 odsto snage

VRŠAC - Hemofarm i dalje ide zacrtanim putanjama - sa četvrtog mesta u plej-of preko Cetinjana do šampiona u polufinalu. Cilj je ispunjen, sada može da se igra 'za slavu i lično zadovoljstvo'. Tako se obično kaže, ali u klubu kao što je Hemofarm uvek se spaja lepo i korisno, tako da će i ovog puta Vrščani pokušati da daju maksimum. Pobeda nad šampionskim timom u plej-ofu bila bi prava poslastica za 'farmaceute'. Petar Popović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osveženje narandžaste ekipe, veruje da za to postoje realne mogućnosti:

- U plej-ofu je sve moguće. U svakom slučaju, oni su favoriti a mi ćemo dati sve od sebe da uhvatimo neku njihovu slabost. Imamo na umu da su šampioni, znači brane titulu, i da su domaćini, znači brane domaći teren ali to su sve razlozi da budemo još borbeniji i da damo 120 procenata.

Šta to konkretno znači na terenu? - To znači da ćemo se maksimalno potruditi da zaustavimo glavnu opasnost - Rakočevića, da ga svedemo na minimalan broj poena. Dalje, svi pojedinci u plavom dresu su vrlo kvalitetni, zbog toga bi bilo bolje da se bavimo našom igrom. Da odigramo timski, onako kako to Hemofarm ume. Svako iz naše ekipe može 'da ih zavije u crno', videli ste šta je Ćira (Andrija Ćirić) uradio u duelu sa Lovćenom. Sve je više igrača na koje Hemofarm može da računa...

Kakva su vaša iskustva iz duela sa gorostasnim centrima Budućnosti?

- Okunski je fizički izuzetno jak. Obično je on taj koji počinje u petorci ali i svi ostali: Čabarkaba, Sekulić i Milojević nisu ništa lakši protivnici. Nasuprot njihovoj snazi i iskustvu stoji naša mladost i pokretljivost. Neće biti lako ali, još jednom ponavljam, ne idemo tamo da bismo se predali.

Lukajićevi izabranici u Crnu Goru stižu dan ranije, u četvrtak, 16. maja. Već u prepodnevnim časovima biće na podgoričkom aerodromu, kako bi imali dovoljno vremena da se aklimatizuju i pripreme za prvi duel sa šampionom. A.N.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.