Na redu je Spahija!

Izvor: Mondo, 20.Jun.2017, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na redu je Spahija!

Makabi Tel Aviv posle šest rokada na klupi za dve sezone, odlučio da okuša sreću sa pomoćnim trenerom Atlanta Hoksa.

Neven Spahija biće novi trener Makabija, nakon što se predstavniku Izraela u Evroligi nije ispunila želja da vrati Dejvida Blata iz Darušafake.

Pedesetčetvorogodišnji hrvatski stručnjak vratiće se u evropsku košarku iz Atlanta Hoksa, gde je poslednje tri sezone bio asistent Majku Budenholceru.

Podršku u novom-starom klubu (trenirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Makabi pre 11 godina) pružaće mu zemljak Nikola Vujčić kao generalni menadžer, a u stručnom štabu biće nekadašnji kapiten ekipe Tal Burštajn i Gaj Gudes, koji je bio i igrač i šef struke Makabija.

Spahijini najveći uspesi su osvajanje španske lige sa Baskonijom 2008. i Evrokupa sa Valensijom 2010.

Makabi je poslednje zapažene rezultate ostvario 2014. pod vođstvom Dejvida Blata, kada je osvojio "triplu krunu". Posle toga nijednom nije bio prvak Izraela, a poslednje dve sezone nije uspeo da prođe prvu fazu Evrolige.

U sezoni 2016/17 su se na klupi trofejnog kluba izređali Erez Edelštajn, Rami Hadar, Ainars Bagackis i na kraju veteran Arik Šivek. Makabi je u polufinalu domaćeg plej-ofa izgubio od imenjaka iz Haife.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.