Na redu je Moskva

Izvor: Politika, 29.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na redu je Moskva

Posle velikog uspeha srpskih tenisera u Melburnu, Nenad Zimonjić uveren da Srbija može da iznenadi Rusiju u Dejvisovom kupu

U svom sedmom finalu na gren slem turnirima Nenad Zimonjić je osvojio treću tutulu. Sve tri titule osvojene su u mešovitoj igri parova. Pre četiri godine pobedio je u Australiji sa Ruskinjom Elenom Bovinom, a prošle na Rolan Garosu sa Slovenkom Katarinom Srebotnik. U nedelju je po drugi put bio najbolji u Australiji, a partnerka mu je bila Kineskinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Tijantijan Sun.

– Velika je čast braniti boje svoje zemlje i nadam se da smo svi teniseri predstavili Srbiju u lepom svetlu. Hvala svima koji su mi pomogli, a pre svega trenerima, porodici i verenici. Voleo bih da osvojim titulu i u muškoj igri parova – rekao je Zimonjić. – Drago mi je da sam deo tima u kome su Đoković, Tipsarević, Troicki, Pašanski, Ivanovićeva i Jankovićeva. Svi doprinosimo zajedničkom uspehu, jer je tenis jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji sport u Srbiji.

Jedan od najboljih tenisera u igri parova osvrnuo se i na važne događaje koji predstoje. To su meč prvog kola Dejvisovog kupa protiv Rusije u Moskvi i Olimpijske igre u Pekingu. Za Igre u Pekingu je rekao da Srbija može da osvoji medalju kako pojedinačno tako i u igri parova. U Moskvi će biti izuzetno teško:

– Nismo imali sreće prilikom žreba. U poslednje dve godine Rusija igra u finalu Dejvisovog kupa, a ne sećam se kada su poslednji put izgubili na svom terenu. Ipak, i mi imamo šta da pokažemo. Posle osvajanja Melburna Novak Đoković je pun samopuzdanja i samo je pitanje koliko će biti fizički spreman. I Janko Tipsarević igra sve bolje. Verovatno će odlučiti igra parova, ali će svi mečevi biti otvoreni. Očekujem da će za Rusiju u dublu igrati Južni i Safin.

Zimonjić je rekao da će igrati na Gemaksovom turniru, ali samo u pojedinačnoj konkurenciji. Konferenciji za novinare u Skupštini grada prisustvovali su između ostalih predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović, bivši selektor Radmilo Armenulić, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Snežana Lakićević-Stojačić i drugi. Pred medijima Zimonjić se nije pojavio sa peharom jer je žurio i zaboravio da ga ponese.

R.Đ.

[objavljeno: 30/01/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.