Na krosu 299 hiljada učesnika

Izvor: B92, 26.Maj.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na krosu 299 hiljada učesnika



Tradicionalni 18. kros RTS-a "Kroz Srbiju", koji je 16. maja održan u 145 opština, okupio je 299.610 učenika osnovnih i srednjih škola, što predstavlja treći najbolji rezultat u istoriji ove atletske manifestacije, saopštili su organizatori takmičenja. Kako je precizirano na konferenciji za novinare u Radio Beogradu, najuspešniji u konkurenciji gradova bio je Beograd gde je nastupilo više od 90.000 učesnika.

Zahvalnice za uspešno organizovanja krosa dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su, pored načelnika školske uprave Beograda Snežane Parezanović-Ristić, predstavnici sledećih gradova: Prokuplje, Žabalj, Sremska Mitrovica, Indjija, Negotin, Kovačica, Kladovo, Topola, Niš, Odžaci, Kanjiža, Bojnik, Leskovac, Tutin, Ruma, Kikinda, Požarevac, Velika Plana, Stara Pazova, Ivanjica i Irig.

Za najuspešnije osnovne škole proglašene su "Milorad Labudović Labud", "Zaga Malivuk" i "Svetozar Miletić" i dve specijalne škole "Dragan Hercog" i "Dušan Dugalić", dok je desetak škola izvučenih žrebom dobilo novčane nagrrade od po 25.000 dinara.

Predstavnik organizatora manifestacije Stevan Kovačević podsetio je da je kros "Kroz Srbiju" važna etapa ka finalnim trkama, koje će tokom jeseni biti organizovane u pet srpskih gradova.

"Zajednički cilj nam je okupljanje školske populacije oko atletike i trasiranje pravog puta ka zdravom odrastanju", poručio je Kovačević.

Naredna etapa krosa RTS-a počinje 20. septembra, trkom u Sremskoj Mutrovici. Nedelju dana kasnije trčaće se u Zaječaru, 4. oktobra u Jagodini, 11. oktobra u Leskovcu i 18. oktobra u Inđiji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na krosu 299 hiljada učesnika

Izvor: TV Avala, 26.Maj.2008

Tradicionalni 18. kros RTS-a "Kroz Srbiju", koji je 16. maja održan u 145 opština, okupio je 299.610 učenika osnovnih i srednjih škola, što predstavlja treći najbolji rezultat u istoriji ove atletske manifestacije, saopštili su organizatori takmičenja.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.