Izvor: MozzartSport.com, 01.Jun.2020, 14:10

Na istim talasnim dužinama: Vlade Jovanović zbog mladosti u Megi

Naslednik Dejana Milojevića objasnio razloge angažmana

Osam godina na istom mestu. I vreme za novi izazov. Odlazi Dejan Milojević u Sjedinjene Američke Države, a na klupi Mega Bemaksa menja ga Vladimir Vlade Jovanović.

Nekadašnji trener Partizana i mlađih reprezentativnih selekcija Košarkaškog saveza Srbije ozvančio je saradnju sa abaligašem i nagovestio da će ostati veran tradiciji kluba da afirmiše mlade igrače za veliku scenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Moj početak bavljenja trenerskim poslom je vezan za rad sa mladim igračima. Kasnije sam se i kroz reprezentativne akcije afirmisao u radu sa mladima, a Mega je već deceniju i više poznata po promociji mladih igrača koji posle igraju veoma zapažene uloge u velikim timovima i stižu do NBA lige. Po onome što sam radio, za šta sam školovan, način na koji sam sagledavao košarku, ovo je praktično prilika gde smo svi na istoj talasnoj dužini”, pojasnio je Jovanović prilikom potpisivanja ugovora.

Simbolično, njemu je trenersku tablu predao doskorašnji strateg Mege, Dejan Milojević, ali će Jovanović moći da je koristi na utakmicama tek od naredne sezone, jer je aktuelna završena pre roka.

Nesvakidašnja je situacija u svetu sa iznenadnom pauzom od dva meseca zbog pandemije COVID-19, i to je svima nama, ne samo u klubu već i u svetu, stavilo poseban zadatak kako da dođemo do sezone. U preliminarnim razgovorima sa trenerima, došli smo do zaključka da ćemo ovaj post takmičarski period iskoristiti na unapređivanju igračkih kvaliteta igrača, kako fizičkih tako i košarkaških. Kad budem krenuo i zvanično da radim, budem video ekipu, verujem da ćemo zajednički lako doći do rešenja, možda mnogo lakše nego neke druge ekipe imajući u vidu koliko mlade igrače imamo”.

Jovanović je napomenuo da od Mege očekuje energiju na svakoj utakmici.

Imam iskustvo sa nekim igračima Mege, zajednički smo prošli kroz reprezentativne akcije. Dejan Milojević je ostvario sjajne uspehe, mnogo kvalitetnih igrača je izašlo iz sistema. Sigurno je da ćemo forsirati sistem koji je i do sada bio i koji je pokazao uspeh. Pošto je mlada ekipa, Mega mora u svakom segmentu da bude intezivna, bez obzira koji je to košarkaški elemenat. To može biti skok, odbrana, brzina… Za šta god da se dohvatimo, trudiću se da budemo intezivni, jer mladost ne može da vam garantuje uvek prava košarkaška rešenja u ovom trenutku njihovih karijera koje su na samom početku. Greške će biti sastavni deo igre, ali bez obzira na to, intezitet i želja moraju da budu stalni”, dodao je Vlade Jovanović, koji je osim rada u Partizanu i KSS bio angažovan i u Igokei i Lokomotivi iz Kubanja.

U ime kluba, dobrodošlicu mu je poželeo Goran Ćakić, generalni menadžer Mege:

“Veliko nam je zadovoljstvo što će novi trener ekipe biti Vladimir Jovanović koji je u dosadašnjoj karijeri pored klupskih uspeha, imao i odlične rezultate u radu sa mladim igračima”.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.