Izvor: MozzartSport.com, 14.Apr.2021, 13:15

Na greškama se uči: Juve želi Kena nazad, Evertonu u glavi 50.000.000 ili trampa Rabio + Demiral

Tvrde italijanski mediji

Neretko se u fudbalu događa da velikani ne poklone dovoljno poverenja svojoj deci, pa se pokaju i na kraju ih vraćaju u kolevku za više novca u odnosu na sumu za koju su ih prodali. Alvaro Morata je jedan od upečatljivijih primera. Svojevremeno prekobrojan na Bernabeuu prodat je Juventusu za 20.000.000, a Real Madrid je svoju grešku skupo platio. Iz prvog lica se uverio o Moratinim kvalitetima kada ga je 2015. godine Španac sa dva gola >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u dvomeču zaustavio na putu ka finalu Lige šampiona. Ostao je posle toga još godinu dana u Torinu pre nego što su ga Blankosi vratili za 10.000.000 evra više u odnosu na prodaju...

(4,50) Rapid II (3,50) BV Linz (1,75)

Juvetus je, poput Reala, izgleda loše cenio u slučaju Mojzea Kena kojeg prema pisanju italijanske Gazete želi da vrati ovog leta. Everton ga ne bi pustio ispod 50.000.000 evra, ali čini se da bi Karlo Ančeloti bio zainteresovan za trampu jer izuzetno ceni Adrijena Rabijoa kojeg je već trenirao u Pari Sen Žermenu, ondosno štopera Meriha Demirala. Torinskom gigantu bi razmena uz eventualnu doplatu sigurno više odgovarala imajući u vidu da je prema pisanju Republike, upravo Rabijoa stavio na transfer listu, zajedno sa Aronom Remzijem.

Da se vratimo na Kena koji je glavni protagonista u ovoj priči. Talentovani napadač je fudbalski stasavao u Staroj Dami, ali kada je došlo vreme ona nije verovala u njega. Iako je, uz priliku na kašičicu imao vrlo pristojne brojke. Odigrao je 21 meč u svim takmičenjima, postigao osam golova, ali kada čovek još malo zagrebe ispod površine, njegova efikasnost poprima nove obrise. Od mogućih 1890 minuta na terenu je proveo svega 684, što će reći da je postizao gol na svakih 85,5 minuta na terenu. To je već impresivno za momka koji je tada još bio tinejdžer.

Skoro dve godine kasnije, posle prodaje Kena Evertonu za 27.500.000 evra Bjankoneri su svesni da su pogrešili. Ne zbog igara na Ostrvu, tamo praktično ništa nije pokazao (37 utakmica, četiri gola, dve asistencije), već zbog onoga što čitave sezone radi na pozajmici u Pari Sen Žermenu. Naravno, igra u senci Kilijana Mbapea, ali ga to ne ometa u postizanju golova. Sakupio ih je 16 na 32 utakmice (12 prvenstvenih, tri u Ligi šampiona, jedan u Kupu) i to kao jedna od sporednih napadačkih opcija. Pogađao je na 14 utakmica, a Parižani su dobili 12 i dve odigrali nerešeno.

Sam fudbaler već je stavio do znanja Ančelotiju da nije zainteresovan za povratak na Gudison.

“Poršle sezone nisam igrao mnogo u Evertonu. Naporno sam radio tokom leta. Bila je to velika lekcija za mene, da ne odustjem kada je teško. Sada mogu da doprinosim timu jer imam trenera koji mi veruje”, objasnio je Ken.

Povremeni reprezentativac Italije ipak i dalje ne zna gde će ga put dalje navesti.

“Uživam u ovom divnom trenutku. Plasirali smo se u polufinale. U jednom momentu ću morati da razmišljam o budućnosti, ali trenutno sam fokusiran na ono što se događa u Pari Sen Žermenu”, zaključio je 21-godišnji napadač.

Kako Pari Sen Žermen do kraja sezone ima otvorene bitke u Ligi 1, odnosno Ligi šampiona, Ken će sigurno imati priliku da postane junak iz senke. Ako se to dogodi, vrlo je moguće da će i Parižani želeti da zadrže momka kojem na leto isitče pozajmica. A i Inter će za koji mesec pokušati da Bjankonerima nabije grešku na nos.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.