Na današnji dan pre 23 godine počelo je pisanje ISTORIJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 19:35

Na današnji dan pre 23 godine počelo je pisanje ISTORIJE!

Datum koji je obeležio početak jedne ere.

Jedan od najboljih golmana u istoriji, Đanluiđi Bufon (42), na današnji dan 1997. godine počeo je svoju odiseju u dresu reprezentacije Italije.

Najzanimljiviji meč ovog kola Lige Evrope igra se večeras od 21.00 u Baskiji, gde Sosijedad čeka Napoli. Biće to sudar dve kvalitetne ekipe, a koliko je neizvesno pokazuju kvote - i na keca i na dvojku kvota je 2,75, a na iks 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za Sosijedad - Napoli.

Legendarni čuvar mreže Juventusa, a tada član Parme, debitovao je na utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se održalo 1998. u Francuskoj. Điđi je na poluvremenu susreta sa Rusijom zamenio povređenog   Đanluku Paljuku.

Nakon te utakmice počeo je veliki uspon Bufona, bio je nezamenjiv član "Azura" čak 21. godinu, a za to vreme je sakupio 176 nastupa za nacionalni tim, što je rekord reprezentacije Italije.

Jedan od najboljih golmana svih vremena osvojio je pregršt trofeja. Kup UEFA sa Parmom, 10 puta Seriju A sa Juventusom, Svetsko prvenstvo 2006, bio je najbolji čuvar mreže Evrope u dva navrata...

Jedino za čim žali, i zbog čega nije otišao u penziju je trofej Lige šampiona, a sudeći kako Juventus igra ove sezone, teško da će se to desiti.

On this day in 1997, Gianluigi Buffon made his first ever appearance for the Azzurri at just 19 years old.

A World Cup & 176 caps later (the most in Azzurri HISTORY), he left behind a incredible legacy. 🇮🇹👏 pic.twitter.com/P5S1kHCsol

— Italian Football TV (@IFTVofficial) October 29, 2020

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.