Na Svetskom kupu pregršt medalja za mlade karatiste iz Novog Sada (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2019, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Svetskom kupu pregršt medalja za mlade karatiste iz Novog Sada (AUDIO)

Veliki uspeh za srpski karate ostvarili su takmičari iz novosadskog Karate kluba "Šotokan 021", koji su pobrojali čak 6 medalja u više uzrasnih kategorija na Svetskom kupu, održanom u Karlovim Varima u Češkoj. Učestvovalo je više od 2.000 takmičara iz 35 zemalja, što još više daje na značaju ovom uspehu.

Trener i predsednik Karate kluba "Šotokan 021" Vladimir Gajinov je istakao da je uspeh baziran na letošnjim visinskim pripremama na Zlatiboru, kao i napornim radom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u sali od 1. septembra, dok kuriozitet da klub u svim kategorijama ima osvojenu medalju objašnjava činjenicom da se treninzi organizuju na više lokacija u Novom Sadu, te veći broj dece ima priliku da trenira.

"Iz velike grupe dece izdvajamo najtalentovanije i okupljamo ih u jednoj od naših sala, gde se ciljno treniraju borbe i izvođenje kata", kaže Gajinov i dodaje da je zbog različitih uzrasta i težinskih kategorija teže sa decom trenirati borbe.

Trener Gajinov ističe da je slučajnost da su uglavnom devojčice osvajale medalje jer u klubu trenira podjednak broj dečaka i devojčica, a ove godine je samo sreća više bila naklonjena devojčicama.

"Inače, ovaj rezultat je posledica rada celog trenerskog tima u kojem su osim mene i Sanjin Ješić, Radenka Ivić i Rade Grbić", kaže Gajinov.

Novosadski Karate klub "Šotokan 021" okuplja veliki broj dece, a mnogi od njih čine i sastav Šotokan reprezentacije Srbije, a najuporniji su osvajači medalja na Svetkom kupu u Češkoj.

Reč je o Aleksi Pejčiću (zlato i srebro u borbama, kategorija +60 kg), Kristini Gombar (srebro u kategoriji od 18 do 20 godina), Minei Milenković (srebro u katama u kategoriji 16 do 17 godina), Maši Kaledžić (srebrna medalja), Lani Petrović ( srebrna medalja od 7 do 9 godina).

Evidentna ljubav dece prema sportu, kao i energija trenera u Karate klubu "Šotokan 021" garantuju da novosadski i srpski karate ne mora da brine za budućnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.