Izvor: MozzartSport.com, 17.Jan.2021, 15:27

Na Pjer Moroa stiže najnepoželjniji gost, Lion mora da slavi

Odavno trka za titulu u Francuskoj nije bila otvorenija

PSŽ se sinoćnjim trijumfom vratio na vrh tabele u Francuskoj, ali bi Lion pobedom nad Mecom (21.00) već večeras mogao da ga svrgne sa tog mesta. Za vrat vodećim timovima diše i Lil, koji će večeras morati da pronađe put do mreže Predraga Rajkovića (17.00). Ekipa Rudija Garsije odavno nije bila bliža tituli i sa utakmicom i dva boda manje od PSŽ susret sa Mecom čeka na drugom mestu na tabeli. Doge >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << imaju dva boda manje pred susret sa sve boljim Remsom, koji je zahvaljujući seriji dobrih rezultata pobegao od opasne zone.

Lil je zahvaljujući sjajnom Luisu Kamposu injegovim genijalnim investicijama i prodajama za kratko vreme od borbe za opstanak prešao put do borbe za mesta koja vode u Ligu šampiona. Ove sezone i borbe za titulu u Francuskoj. Sastav sa Pjer Moroja je bacio rukavicu u lice daleko bogatijem Pari sen Žermenu i ne namerava da se preda.

Za rivala u 20. kolu će imati ekipu Remsa i oba sastava će pokušati da dođu do druge vezane pobede u šampionatu. U poslednjih šest utakmica ekipa Kristofa Galtijea je doživela jedan poraz, dok je Rems našeg Predraga Rajkovića vezao pet mečeva bez poraza, te je iz opasne zone stigao do 14. mesta na tabeli, sa šest bodova više od prvog tima ispod crte (Nim). Nije Rems defanzivna sila kakva je bio prethodne sezone, ostali su bez Aleksa Dizasija (prodat Monaku) i u prvom delu sezone je često srpski golman ostajao na vetrometini.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Lil se uzda u iskusnog Buraka Jilmaza, koji je postigao 11 golova ove sezone (devet u Ligi 1), ali će morati dobro da obrati pažnju na Bulajea Diju, sjajnog centarfora Remsa koji je ove sezone postigao 12 pogodaka u šampionatu i deli prvo mesto na listi strelaca sa Kilijanom Mbapeom. Dija (kojeg prate i brojni klubovim iz Premijer lige) je postigao čak devet golova na gostovanjima, a Rems je sa ukupno 18 postignutih pogodaka najnepoželjniji gost u ligi (zajedno sa Pari sen Žermenom).

U prethodnom duelu odigranom u avgustu Lil je slavio golom Džonatana Bambe, a Rems ne može da se pohvali trijumfom na Pjer Moroju još od januara 2014. godine.

Što se tiče sastava, Galtije ponovo može da računa na Jusufa Jazičija i Luiza Arauha, u pogon se vratio i Renato Sančes, dok su van stroja Žeremi Pije i Zeki Čelik. Sa druge strane David Gujon može da računa na sve igrače, u tim se vratio i Anastazios Donis.

Lion bi trijumfom mogao da se vrati na čelo tabele i sve osim takvog ishoda predstavljalo bi iznenađenje, iako se Mecu mora odati priznanje za dobre partije ove sezone.

Ipak, Lion je neporažen kod kuće u tekućoj sezoni, vezao je 16 mečeva bez poraza u svim takmičenjima (poslednji put je izgubio od Monpeljea sredinom septembra - 1:2). Nezaustavljivi trio koji čine Memfis Depaj (11), Karl Toko Ekambi (9) i Tinotenda Kadevere (7) zaslužan je za 27 ligaških golova ove sezone, što je sedam više od salda čitavog Meca. Pritom je i Frederik Antoneti ostao bez najboljeg strelaca Ibrahima Nianea (6), koji je zbog povrede kolena završio sezonu.

Mec je vezao tri meča bez pobede, upisali su samo jedna gol na poslednja četiri susreta, a poslednji put je protiv Liona slavio još 2014. godine u četvrtom kolu šampionata i to kod kuće. Sve ukazuje na pobedu Liona.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ostao je Rudi Garsija bez Muse Dembelea koji se preselio u madridski Atletiko, ali bivši fudbaler Seltika svakako nije bio u prvom planu ove sezone. Van stroja je i Bruno Gimaraeš zbog virusa korona, dok su ostali igrači Liona na raspolaganju francuskom stručnjaku. Antoneti pored Nianea ne može da računa ni na Manuela Kabita, koji je takođe najverovatnije završio sezonu, kao ni na Farida Bulaju i Opu Engetea, dok su pod znakom pitanja i nastupi Kevina Endorama i Metjua Judola.

FRANCUSKA 1 – 20. KOLO

Petak

Monpelje - Monako 2:3 (0:2)

/Vai 64, Derlo 69 - Foland 24, Ben Jeder 35, 61p/

Subota

Marselj - Nim 0:2 (0:2)

/Eliason 55, 58/

Anže - Pari Sen Žermen 0:1 (0:0)

/Kurzava 70/

Nedelja

Brest - Ren (u toku)

15.00: (2,55) Lorijan (3,10) Dižon (2,90)

15.00: (2,65) Nant (3,10) Lans (2,80)

15.00: (2,45) Nica (3,10) Bordo (3,10)

15.00: (2,30) Strazbur (3,20) Sent Etjen (3,25)

17.00: (1,68) Lil (3,50) Rems (5,80)

21.00: (1,33) Lion (5,20) Mec (9,00)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.