Na Olimpijadu putem interneta

Izvor: B92, 08.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Olimpijadu putem interneta



Pet porodica iz Kine i pet iz drugih zemalja, koje će biti odabrane glasovima korisnika interneta iz celog sveta, moći će besplatno da otputuje na letnju Olimpijadu 2008. u Pekingu.

U okviru programa "Olimpijske porodice putuju u Peking" (Olympic Families Tour Beijing), koji je u ponedeljak predstavljen u kineskoj prestonici, 10 porodica biće izabrano glasovima korisnika interneta širom sveta.

Šef poljske konzularne misije u Pekingu Januš Tatera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvi je prijavio svoju porodicu za ovaj program.

Tatera, bivši generalni sekretar Poljskog olimpijskog komiteta, doprineo je promociji programa tako što je sebe upisao zajedno sa svojom suprugom i ćerkom.

"Po mom mišljenju, Olimpijske igre u Pekingu će biti najbolje u istoriji", kazao je Tatera, dodajući da sa nestrpljenjem očekuje ceremoniju otvaranja.

Imena prvih 100 porodica, od kojih će 50 biti iz Kine, a 50 iz drugih zemalja, biće objavljena 31. maja.

Potom će se glasanjem putem interneta njihov broj svesti na 10 - pet kineskih i pet nekineskih porodica - koje će moći da besplatno otputuju u Peking na Olimpijadu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.