Na Kopaoniku teško povređen skijaš, helikopterom do Beograda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2022, 18:04

Na Kopaoniku teško povređen skijaš, helikopterom do Beograda

Na Kopaoniku je danas jedan skijaš zadobio teške povrede i helikopterom prevezen u Beograd, javljaju beogradski mediji.

U spasavanju su učestvovali medicinska ekipa, pripadnici Gorske službe spasavanja i helikopter MUP-a, a povređeni skijaš je transportovan u Klinički centar u Beogradu, prenele su Novosti.

U akciji je učestvovalo pet vozila spasilačke službe, rečeno je za Blic u GSS.

"U saradnji sa helikopterskom jedinicom MUP-a, Skijalištem Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i lekarima iz trauma centra na Kopaoniku uspeli smo da završimo složenu akciju spasavanja muškarca srednjih godina sa teškom povredom glave koju je dobio na stazi Krčmar na Kopaoniku", rekli su iz Gorske službe spasavanja.

Inače, u skladu sa dogovorom MUP-a i Skijališta Srbije, od ove sezone na Kopaoniku dežura helikopter MUP-a za evakuaciju i spasavanje povređenih skijaša, što je praksa u svim svetskim skijaškim centrima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.