Izvor: MozzartSport.com, 16.Avg.2020, 12:28

Na Enfildu će biti besni: Kevin de Brujne igrač sezone u Premijer ligi

Kontra usluga za prethodno prvenstvo?

Novinari su se opredelili za Džordana Hendersona, navijači za Kevina de Brujnea. Belgijanac iz Mančester Sitija proglašen je najboljim fudbalerom Premijer lige Engleske za sezonu 2019/2020.

Što je odmah izazvalo polemiku da li je izbor verodostojan. Možda ni Hendersonov nije do kraja jasan – po svim parametrima na tronu je trebalo da završi Sadio Mane – ali će se baš na Enfildu pobuniti kako >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << to da je u takmičarskoj godini obeležnom prvom titulom za Liverpul posle 30 leta čekanja nagrada otišla u ruke rivala čiji je klub zaostao čak 18 bodova za prvakom.

U obrazloženju se navodi da je Kevin de Brujne nagradu zaslužio tako što je upisao 20 asistencija i tako izjednačio rekord Tjerija Anrija iz 2003. po broju nameštenih golova u jednoj sezoni. Plus, utisak da je bio najbolji i najkokretniji igrač Građana. A opet, sastav Pepa Gvardiole završio je tek na drugom mestu, oprostivši se od titule još pre kraja 2019.

Introducing your 2019/20 @EASPORTSFIFA Player of the Season...

✨ ???????????????????? ???????? ???????????????????????? ✨#PLAwards pic.twitter.com/I2EJPUPLz8

Opšte je mišljenje da je nagrada za igrača sezone – bilo da ga biraju novinari ili navijači – morala da pripadne nekom iz šampionske generacije Liverpula. U konkurenciji su bili Sadio Mane, Džordan Henderson i Trent Aleksandar Arnold, znatno manje šanse davale su se golmanu Barnlija Niku Poupu, te napadačima Sautemptiona i Lestera, Daniju Ingsu i Džejmiju Vardiju.

Na kraju je slavio De Brujne. Čime je ispravljena greška iz prethodnog prvenstva, u kome je takođe bio sjajan, vodio Mančester Siti do titule, a priznanje za najboljeg igrača završilo u rukama Mohameda Salaha.

Čudni su ti izbori kod Engleza...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.