NS: Mikroskop za Dečju bolnicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2017, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Mikroskop za Dečju bolnicu

Novosadsko Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija doniralo je Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine mikroskop koji će ubrzati i unaprediti rad laboratorije.

Novi mikroskop namenjen je za citogenetsku laboratoriju u kojoj se obavljaju genetske analize materijala dece, odraslih, ali i trudnica. Pre donacije novog aparata, laboratorija je raspolagala samo sa jednim mikroskopom koji je star oko 25 godina, a na kojem se godišnje obavi preko 3.000 pregleda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Citogenetska laboratorija koja se nalazi u Dečijoj bolnici, jedina je na teritoriji Vojvodine, te joj je mikroskop bio neophodan. Vrednost donacije JKP Vodovoda i kanalizacije je 500.000 dinara.

Osim mikoskopa, Dečijoj bolnici su neophodni i monitori, respiratori, hirurški instrumeni, kao i pokretni RTG aparat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.