NOVI POTPIS: Nekadašnji reprezentativac Srbije i MVP ABA lige ponovo u Megi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2023, 19:01

NOVI POTPIS: Nekadašnji reprezentativac Srbije i MVP ABA lige ponovo u Megi!

Ponovo na mestu uspeha...

Košarkaš Nikola Janković novi je igrač Mege, saopštio je klub.

Jedan od najvažnijih igrača kluba iz Megine istorijske 2015/16 sezone i nekadašnji MVP ABA lige po treći put oblači dres Mege.

Nikola Janković se vratio u redove kluba sa kojim je u sezoni 2015/16 osvojio Kup Radivoja Koraća i igrao finale plej-ofa ABA Lige, a potom ponovo nastupao i u sezoni 2021/22.

Nikola Janković je rođen 13.02.1994. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Vranju, visok je 206 centimetara i igra na poziciji centra. Profesionalnu karijeru je započeo 2012. godine u Belgiji gde je nastupao za Šarloa i Pepinster.

Već pomenute 2015. godine se vraća u Srbiju gde je bio jedan od nazaslužnijih sjajne rezultate u toj sezoni kada je osvojen Kup Radivoja Koraća i ostvaren plasman u finale plej-ofa ABA lige, da bi potom u Superligi pobedom u seriji za treće mesto protiv FMP-a obezbeđen plasman u ABA ligu i u narednoj sezoni.

U Megi se zadržao godinu dana, potom odlazi u Olimpiju gde je sjajnim igrama zaradio priznanje MVP-a regularnog dela sezone ABA lige. 2017. odlazi u tursku Sakariju, a potom i u španski Estudijantes, odakle prelazi u beogradski Partizan gde je proveo dve i po sezone.

Posle toga je nastupao kratko za KK Podgorica, da bi se u Megu vratio tokom sezone 2021/22 koju je završio u španskoj ekipi Rio Breogan, da bi potom prošle sezone nastupao za FMP za koji je za 15.6 minuta u proseku beležio 7.2 poena i 3.2 skoka.

Janković je bio član svih mlađih reprezentativnih selekcija Srbije sa kojima je osvojio ukupno četiri medalje, po dva srebra i dve bronze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.