NOVI DETALJI OTKRIVAJU UZROK ODŽOVE SMRTI: Ovo nikako nije SMEO da uradi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 07:45

NOVI DETALJI OTKRIVAJU UZROK ODŽOVE SMRTI: Ovo nikako nije SMEO da uradi!

Centar Zvezde preminuo u 27 godini.

Neposredno posle smrti nigerijskog centra Majkl Odža pojavila se informacija da je bio pozitivan na koronavirus i da je počeo da trenira pošto je dobio nalaz da je ozdravio. Ovakav podatak donosi potpuno novu svetlost na ovaj slučaj.

Sportisti koji su preležali ovu bolest, ne bi trebalo da se izlažu naporima nekoliko meseci, jer korona, prema nekim istraživanjima, napada i srčani mišić. To je mišljenje kardiloga KBC Siniše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pavlovića, koji je naglasio da je Odžo napravio veliku grešku što je prerano počeo naporno da trenira.

- To je katastrofalna greška. Ljudskom organizmu treba dosta vremena da se oporavi, jer poznato je da koronavirus napada i neke srčane mišiće i izaziva promene na njima. Prema istraživanjima, čovek nakon koronavirusa bar 3 do 6 meseci ne sme da se bavi nikakvim sportom, ali to je sve drugačije kao što vidite - rekao je dr Pavlović.

Prema njegovom mišljenju izgled vrhusnkih sportista ponekad i kod samih lekara stvori predrasude.

- Moje neko iskustvo je to da lekari imaju predrasude i ne posvete dovoljno pažnje sportisti. Oni vide kako izgleda, da ima mišiće, da je zategnut i odmah misle "Ma, on je zdrav, njemu ni ne treba pregled, vidi kakav je". Upravo, suprotno, treba proveriti sve kako treba, jer smo svedoci svakakvih slučajeva u poslednje vreme. Ja sam lično poznavao Majkla Odža, on je izgledao bukvalno kao džin i nije ni čudo što su doktori imali predrasude prema tome. Pojavila se i informacija da je Odžo bolovao od koronavirusa pre mesec dana. Da li mislite da je pametno da se sportisti vraćaju u trenažni proces odmah nakon što dobiju negativan test? - istakao je dr Siniša Pavlović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.