NOVA EPOHA SRPSKOG SKIJANJA

Izvor: Kurir, 14.Feb.2012, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA EPOHA SRPSKOG SKIJANJA

Na skijalištu Iver iznad Mokre gore danas će biti održana FIS trka u slalomu, na kojoj će, u muškoj i ženskoj konkurenciji, učestvovati 80 takmičara iz 18 zemalja. Posle čuvene trke iz 1985, u kojoj su učestvovali Križaj, Tomba, Rok Petrović, ...

MOKRA GORA - Kod Kuste ko u Vengenu!

Na skijalištu Iver iznad Mokre gore danas će biti održana FIS trka u slalomu, na kojoj će, u muškoj i ženskoj konkurenciji, učestvovati 80 takmičara >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz 18 zemalja. Posle čuvene trke iz 1985, u kojoj su učestvovali Križaj, Tomba, Rok Petrović, Štangasinger, biće to druga po kvalitetu trka u istoriji srpskog skijanja.

- Ovo je samo početak. Šest staza u Srbiji imaju homologizaciju Svetske skijaške federacije i spremne su i za trke svetske skijaške elite. Staza na Iveru, recimo, i po strmini, i po visinskoj razlici, i po drugim karakteristikama ispunjava sve uslove za trke svetske skijaške elite u Svetskom kupu - izjavio je Kusturica, odnedavno predsednik Skijaškog saveza Srbije.

Kusturica kaže da je, uz nova skijališta, čije je pravljenje pomogla država, glavna misija Saveza omasovljenje ovog sporta, povratak skijanja u škole, otvaranje sportskih odeljenja u Knjaževcu, Raški i Čajetini i, pre svega, stvaranje reprezentacije.

- Imamo Nevenu Ignjatović i još nekoliko takmičara koji bi mogli u olimpijski tim. Planiramo nova takmičenja, kampove, rad po sistemu zahvaljujući kojem je košarka nekad doživela procvat - kaže Kusta.

(Z. Š.)

Najveći miraz

Emir Kusturica se našalio i na račun početka svog mandata na čelu Skijaškog saveza Srbije.

- Ja sam jedini predsednik koji je na čelo Skijaškog saveza došao s ovolikim mirazom. Pogledajte samo koliko je snega po brdima. Biće skijanja i bez veštačkog snega - istakao je on.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.