NOLETOVE REČI ODJEKUJU PLANETOM: Osetio sam sankcije na svojoj koži, bio sam ŽRTVA kao i SVAKI Srbin

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2022, 19:50

NOLETOVE REČI ODJEKUJU PLANETOM: Osetio sam sankcije na svojoj koži, bio sam ŽRTVA kao i SVAKI Srbin

Zna kako je kada njegovu zemlju gledaju iz lošeg ugla.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, na konferenciji za novinare posle plasmana u finale Srbija opena, govorio je i o odluci čelnika najprestižnijeg turnira na svetu Vimbldona da zabrani učešće Rusima i Belorusima.

Novakove reči na ovu temu odjeknuće planetom.

- Naravno da ima politike u sportu, organizacije koje vode naš sport jesu političke sturkture. Stojim uz ono što sam rekao, mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da nije neophodno da se suspenduju bilo koji sportisti. Ne znam kako oni doprinose bilo čemu što se dešava u ratu. Samo saplićete ljude da se takmiče, a u tenisu imamo pravilo po kom je zabranjena diskriminacija. Igra se po rejtingu, a ne po nacionalnosti. Vimbldon je to prekršio - navodi Đoković.

On se potom osvrnuo na lično iskustvo.

- Znam vrlo dobro šta znače sankcije, odrastao sam tokom 10 godina u sankcijama. Znam kako je gledati svet, kao izopšten, kao neko ko dolazi iz zemlje koja je prikazana na loš način u svetu. Bio sam žrtva toga kao i svaki Srbin tokom godina. Razumem šta znači izgubiti bliske ljude i kuću, svi koji prolaze kroz patnju. Rat je nešto čemu se protivim i to ću raditi do kraja života - bio je izričit Novak Đoković.

Pogledajte kako izgleda Aleksandra Vukajlović rukometašica Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.