NOLE U ČUDU: Đoković nije mogao da VERUJE šta je Mats rekao! Njegov ODGOVOR Vilander će dugo pamtiti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOLE U ČUDU: Đoković nije mogao da VERUJE šta je Mats rekao! Njegov ODGOVOR Vilander će dugo pamtiti!

Šveđanin uporedio Srbina sa najvećim rivalima.

I posle meča sa Salvatore Karuzom, Novak Đoković je nastavio da krči put ka osvajanju pehar u Bulonjskoj šumi. Najbolji srpski teniser eliminisao je Italijana i zakazao meč sa Janom-Lenardom Štrufom, koji je nešto kasnije priredio iznenađenje izbacivši favorizovanog Hrvata Bornu Čorića.

Sada već čuveni italijanski novinar Ubaldo Skanagate, koji je i Melburnu na pobedničkoj konferenciji imao čuveni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << komentar posle čega se Novak našalio, "Not too bad", podsetio je srpskog asa na jednu izjavu Matsa Vilandera.

Novinar je kazao Novaku da Šveđanin veruje kako će Srbin imati najviše Gren slemova kada završi karijeru, jer je mlađi. Istovremeno, Vilander je naglasio i da ako Rodžer Federer i Đoković budu imali jednak broj, da Novaka treba smatrati najboljim svih vremena, jer je on igrao "protiv kaktusa", misleći na brojna finala sa Federerom i Nadalom, a njih dvojica sa "ljubičicama".

- Stvarno je tako rekao?  - nije Novak Đoković mogao da veruje.

Kada je dobio potvrdan odovor, najbolji svetski teniser nastavio je u istom stilu:

- Naravno, cenim to što je rekao, to su zaista komplimenti. On je jedna od legendi našeg sporta i neko ko je napravio istoriju. Ako ne grešim, on je prvi koji je imao tri slema u godini, 1988. On je stalno na putu sa nama, prati tenjis. Imao sam intervju sa njim pre nekoliko dana, tako da mu se zahvaljujem na lepim rečima. To je to. Šta da kažem? Nikad nisam igrao sa kaktusima, a ako to uradim, onda ću vam preneti kakva su to iskustva - nije ostao dužan Novak, našalivši se na metaforu Šveđanina.

Đoković je potom potvrdio da je najviše mečeva u polufinalu i finalu odigrao protiv najbližih pratilaca na ATP listi.

- Uspeh koji sam postigao, posebno na Gren slemovima je došao kao potreba da se napreduje kakao bih bio bolji i pobeđivao njih dvojicu. Mislim da je većina mojih polufinala i finala bila sa njima. Morao sam da naučim kako da prebrodim najveći izazov u karijeri protiv njih na Gren slemovima. U ranijoj fazi karijere sam gubio od njih, nisam mogao da shvatim šta se dešava, ali to je bio deo procesa. Da ste me i tada pitali isto, rekao bih vam da sam zahvalan što sam deo te ere, ali sve je to bila jedna krivulja u pravcu učenja i sazrevanja. I dalje je tako. I dalje su moji najveći rivali - kaže Nole.

Mnogi su mišljenja da će tenis biti u drastičnom padu, kada se velika trojka bude povukla iz "belog sporta".

- Ne znam šta nosi budućnost, ali sam siguran da će ona biti blistava što se tiče tenisa. Čini se kao da će mnogima biti teško da urade ono što smo Rafa, Rodžer i ja uradili, ali nikad se ne zna. U sportu se sve, kao i u životu, može promeniti. Siguran sam da će biti i promena u samoj igri, načinu računanja rezultata i slično. Neka buduća "Next Gen" finala će testirati neke stvari. Milenijali imaju drugačije zahteve, njihova moć držanja pažnje je kraća od ranijih generacija, tako da se morate prilagoditi, Ipak, tenisu će biti dobro čak i kad mi odemo - istakao je Novak Đoković.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda ukrajinska teniserka Elina Svitolina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.