NLB: Zvezda gostuje u Zagrebu

Izvor: B92, 22.Feb.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NLB: Zvezda gostuje u Zagrebu



Košarkaši Crvene zvezde u subotu od 19 časova u dvorani Trnsko gostuju ekipi Zagreba u 22. kolu NLB lige. Crveno-beli trenutno dele treću poziciju na tabeli sa Hemofarmom sa 13 pobeda i 8 poraza, dok su Zagrepčani 11. sa šest trijumfa i 15 poraza.

"Zagreb je veoma digao kvalitet igre dolaskom novog trenera. Nedavno su osvojili Kup Hrvatske pobedivši Zadar i Cibonu. Igraju jako dobro, pogotovo kod kuće. Veoma su mladi i nadahnuti. Glavni igrači su Vladović, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Simon i Tomić, ali ne treba umanjivati ni učinak ostalih igrača. Ključ uspeha u Zagrebu biće svakako zaustaviti udarni trio i opet ćemo se fokusirati na čvrstu odbranu”, rekao je šef stručnog štaba Crvene zvezde Stevan Karadžić.

Zvezda i Zagreb do sada su odigrali 13 međusobnih duela. Beogradski tim je zabeležio deset pobeda uz tri poraza. Zvezdaši su u Pioniri svih šest mečeva rešili u svoju korist. Crveno-beli imaju niz od pet trijumfa protiv Zagreba koji je počeo pre tri godine. Prvi put timovi su se sastali u prvoj ligi stare Jugoslavije u sezoni 1989/90 i crveno-beli su odneli oba trijumfa – u Beogradu 87:84 i u Zagrebu 80:67. U regionalnom takmičenju odigrano je jedanaest utakmica, od kojih je Zvezda dobila osam.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.