NLB: Radnički - Cedevita (18h)

Izvor: B92, 21.Nov.2009, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NLB: Radnički - Cedevita (18h)

Košarkaši Radničkog dočekuju u subotu od 18 časova u Kragujevcu ekipu Cedevite u devetom kolu NLB lige.

Ekipa Miroslava Nikolića doživela je tažak poraz od FMP-a u prošlom kolu, a eventualna pobeda nad hrvatskom ekipom povratila bi samopouzdanje srpskom predstavniku u NLB ligi. "Borićemo se, ali biće veoma teško. Posle pobeda protiv Zvezde, Hemofarma i Zadra, svi su nas ozbiljno shvatili i provalili. To nam otežava posao, međutim daleko od toga da nismo optimisti", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je trener Radničkog Miroslav Nikolić.

Iskusni stručnjak je ulogu favorita prepustio gostima.

„Cedevita je odlična, iskusna ekipa. Nemamo dovoljno igrača da 40 minuta igramo na visokom nivou. Mi bismo trebali da dovedemo makar još dvojicu igrač, ali za to nemamo novca. Po znanju i budžetu najskromnija smo ekipa u NLB ligi", izjavio je Nikolić.

Košarkaši Cedevite su u prošlom kolu doživeli prvi poraz kod kuće u ovoj sezoni.

"Nismo smeli izgubiti od Olimpije na takav način i još uvijek sam strašno ljut zbog toga. Ali, to moramo zaboraviti, čeka nas izuzetno naporna nedelja sa tri gostovanja u nizu. Ne znam jesmo li fizički i psihički spremni za to, a znam da to moramo biti. Nedostaje nam i dalje Petrović, i još jedan igrač u rotaciji, ali situacija je takva da to moramo prebroditi, pogotovo obranom. Jedino pravom obranom možemo uzeti bodove u Kragujevcu”, rekao je trener Cedevite Slobodan Subotić.

Obe ekipe imaju skor od po tri pobede i pet poraza.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.