NLB: FMP dočekuje Hemofarm

Izvor: B92, 22.Feb.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NLB: FMP dočekuje Hemofarm



Trener košarkaša FMP-a Slobodan Klipa i njegov kolega iz Hemofarma Miroslav Nikolić ocenili su da će sutrašnja utakmica 22. kola Jadranske lige biti vrlo neizvesna. "Čekamo Hemofarm u dobrom raspoloženju posle pobede u Zadru. Očekujem tešku utakmicu, kao i sve iz prethodnih godina, ali mislim da možemo da pobedimo. Pretpostavljam da su se oni istrošili u ULEB kupu", rekao je Klipa agenciji Beta.

Hemofarm deli treće mesto sa Crvenom zvezdom, sa skorom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 13 pobeda i osam poraza, dok je FMP osmi, sa 11 trijumfa.

Klipa je ocenio da je Hemofarm "ispunio ambicije" u regionalnom takmičenju i da veruje da će se tim koncentrisati na ULEB kup.

"Mediji su navodili da nam je cilj osmo mesto i plej-of, ali to nije tako. Verujem da u poslednjih pet utakmica možemo da izborimo peto-šesto mesto i plasman u ULEB kup", objasnio je trener.

Trener Hemofarma Miroslav Nikolić ocenio je da je FMP favorit i rekao da očekuje dobru košarku.

"Pobedom u Zadru pokazali su da im je forma u usponu, ali i naša je. Igraće se za jednu loptu, ekipe su otprilike iste. Oba tima imaju mlade igrače, igraće se dobra košarka, a ja sam optimista", rekao je Nikolić agenciji Beta.

Hemofarm je u utorak pobedio Budućnost sa 72:56 u prvoj utakmici šesnaestine finala ULEB kupa, a Nikolić je rekao da je veoma zadovoljan dosadašnjim učinkom, ali da želi još uspeha.

"Bilo je jako teško postizati rezultate i forsirati mlade. Voleo bih da prođemo dalje svuda, ali sa mladim igračima. Mislim da imamo najbolje moguće rezultate do sada, trudićemo se da nastavimo", rekao je Nikolić.

Utakmica 22. kola počinje u 18 sati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.