NLB: Cedevita slavila u Jezeru

Izvor: B92, 12.Mar.2011, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NLB: Cedevita slavila u 'Jezeru'

Košarkaši Radničkog izgubili su na svom parketu od Cedevite sa 79:73, u pretposlednjem 25. kolu regionalne NLB lige.

Ekipa Miroslava Nikolića je pretrpela 13. poraz u šampionatu, dok je hrvatski tim zabeležio 13. pobedu.

Radnički je protiv Cedevite odigrao slično kao i Zvezda u prošlom kolu. Vodio je na kraju prve i na kraju druge četvrtine, ali je u nastavku ispustio prednost.

Majkl Li i Marko Čakarević postigli su po 18 poena za domaćina, dok je Mijatović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubacio 11. Kod gostiju Damjan Rudež je bio najbolji sa 20 poena, a Drejper je dodao 18.

Radnički je tokom prvog poluvremena konstantno bio u prednosti. U finišu prve deonice posle trojke Mijatovića bilo je i plus devet (24:15), ali se Cedevita sa osam vezanih poena vratila u meč.

Početkom druge deonice Zagrepčani su došli i do prve prednosti na utakmici (27:26), u 16. minutu gosti su imali i 35:29, ali Radnički je do poluvremena trojkama Mijatovića, Lija i Gadeforsa vratio vođstvo (42:39).

Presudeila je serija Cedevite u drugom delu treće četvrtine. Radnički je vodio u 25. minutu 53:49, a pet minuta kasnije Cedevita je serijom 15-2 preokrenula na 64:55. Uspeli su, međutim, Kragujevčani da se vrate u poslednjoj deonici i izjednače prvo na 65:65, a onda i na 73:73, ali u poslednja dva minuta nisu postigli nijedan koš i na kraju su poraženi.

U poslednjem kolu ekipu Miroslava Nikolića očekuje izuzetno teško gostovanje protiv Olimpije u Ljubljani, pa je teško očekivati da će Radnički uspeti da izbori igranje u Evrokupu naredne sezone.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.