NJEGOV POTPIS SVE IZNENADIO: Ninković je u odličnoj formi, poručuje: “Zaslužujemo da igramo Evropu”

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2023, 18:06

NJEGOV POTPIS SVE IZNENADIO: Ninković je u odličnoj formi, poručuje: “Zaslužujemo da igramo Evropu”

Još uvek majstor.

Nikola "Džigi" Ninković igra u životnoj formi u dresu banjalučkog Borca za koji je iznenađujuće potpisao prošle godine. Kada njega nema na terenu Borac je sasvim druga – prosečna ekipa, bez dirigenta, kao raštimovan orkestar. To se najbolje primetilo minulog vikenda kada se Zrinjski prošetao Gradskim stadionom (3:0), a popularni Džigi je bio van terena zbog tri žuta kartona.

Prvotimac banjalučkog premijerligaša je otkrio ko je najzaslužniji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za njegov dolazak u m:tel Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Kao najzaslužnijeg  označio je Nenada Lalatovića, koji je na početku sezone vodio Banjalučane.

– Posle Italije sam se vratio u Srbiju, bio sam u Proleteru iz Novog Sada, a nakon toga je usledio poziv Nenada Lalatovića koji je u to vreme bio trener Borca. Trebao sam još ranije da dođem, ali nekako se odužilo i uspeo sam sredinom avgusta da stignem u klub. Ekipa je već ispala iz Evrope, desile su se negativne stvari, a otišao je i trener Lalatović. Ovom prilikom bih da se zahvalim svima, takođe i njemu jer da nije bilo njega, ne bih ni bio ovde. Sigurno je da je on najviše zaslužan za moj dolazak. Žao mi je što se sve tako izdešavalo, ali je došao novi stručni štab sa kojim imam dobar odnos kao i cela ekipa. Zahvalio bih mu se i ovim putem na tom svemu – rekao je Nikola za Sportski žurnal.

Istakao je Ninković da je zadovoljan finansijama u Borcu, te da će dati sve od sebe kako bi banjalučki sastav izborio plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja sledeće sezone.

– Zadovoljan sam finansijama. Kada sam došao, iznenadio sam se pozitivno, sve funkcioniše najnormalnije moguće. Borac je dobar klub koji sigurno pored Zrinjskog, Širokog Brijega, Veleža i Željezničara zaslužje da igra Evropu. Pokušaćemo da ako ostanemo na ovim mestima koje vode u kvalifikacije za Evropu da izborimo plasman u grupnu fazu. Sve funkcioniše najnormalnije, mislim da će tako i ostati. Došla je nova uprava, pričali smo i sa njima i mislim da neće biti nikakvih problema – istakao je Nikola Ninković.

Bile su tu i čvrste veze iz Fudbalskog kluba Partizan, a Nikola Ninković je rekao:

– Prošle godine sam igrao sa Markom Jovanovićem, razgovarao sam sa njim svakodnevno i imao je samo reči hvale za Borac. Savetovao mi je da ako mogu da biram da dođem ovde, da neću pogrešiti. Čuo sam se i sa Aleksandrom Subićem i Goranom Zakarićem tako da, naravno, da sam pričao sa njima i doneo odluku – priznaje Ninković.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda poznata navijačica Milana Klaudija Romani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.