NIŠTA OD SENZACIJE NA BRIDŽU: Šestica Petrovićevog Čelsija za finale Liga kupa

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2024, 00:00

NIŠTA OD SENZACIJE NA BRIDŽU: "Šestica" Petrovićevog Čelsija za finale Liga kupa

Plavci idu na Vembli.

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u finale Liga kupa posle pobede u revanšu protiv Midlsbora (6:1). 

Plavci su dočekali drugoligaša sa zaostatkom (1:0) iz prvog meča i sa bojazni da neće obezbediti mesto u samoj završnici kup takmičenja. Ipak, već posle prvog poluvremena je sve bilo jasno.

Igrao se 15. minut kada su domaći poveli. Strelac gola je bio fudbaler gostiju. Kapiten Hauson je nesrećno poslao loptu u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svoju mrežu.

U 29. minutu je Čelsi poveo u ukupnom skoru. Ernandez je krunisao odličnu akciju svoje ekipe posle pasa Disasija.

Upravo je Francuz sedam minuta kasnije povećao vođstvo. Sve je uradio defanzivac, ukrao loptu, istrčao kontru i krunisao je golom.

Do kraja prvog dela još jednom se tresla mreža gostiju. Kol Palmer je iskoristio grešku defanzivaca Boroa i rutinski prevario Glovera.

Nastavak je bio nešto mirniji, ali je tim iz Londona postigao još dva gola. Palmer još jednom i rezervista Madueke su pogađali. Konačan rezultat je postavio Rodžers u samoj završnici i uspeo da ublaži poraz svog tima.

Srpski golman Đorđe Petrović je odigrao ceo meč za dvostrukog šampiona Evrope.

Čelsi će u borbi za trofej na Vembliju igrati protiv boljeg iz duela Liverpula i Fulama. Revanš se igra na Krevin Kotidžu u sredu od 21 čas, a Crveni su slavili u prvom meču - 2:1.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.