NISAM VIŠE U DEPRESIJI

Izvor: Kurir, 27.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NISAM VIŠE U DEPRESIJI

Tek mi je 20 godina i ne želim da se osvrćem na povredu. Proradio mi je inat, i zbog toga želim da se što pre vratim na parket

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Aleksandrov veruje da će ipak zaigrati do kraja sezone, kao i da njegova karijera nije okončana, iako poslednje tri godine kuburi s povredom kolena. Jedno od najtalentovanijih srpskih krila nedavno se vratio iz Vašingtona, gde su mu očišćeni ostaci meniskusa i odrađena artroskopija kolena, nakon čega bi već u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << martu mogao da zaigra.

- Koleno mi je u boljem stanju nego što su pretpostavljali, i to me jako raduje. Tamo su mi uradili intervenciju klasičnog čišćenja kolena, i dan pre povratka u Srbiju bio sam na poslednjoj kontroli. Još u Vašingtonu sam počeo da trčkaram i tako jačam nogu, a ovde sam to nastavio sa Zvezdinim kondicionim trenerom Batom Zimonjićem. Trebaće dosta vremena da mi se mišić oporavi, jer nekoliko meseci nisam trenirao. Još uvek ne možemo da znamo kada ću se vratiti na teren, jer sve zavisi od brzine kojom će moj butni mišić ojačati - rekao je Aleksandrov.

Neke procene govore da je ova sezona za vas završena.

- Znam da su se u medijima dok sam bio u Americi pojavljivali tekstovi u kojima je pisalo da je za mene ova sezona završena. Ne bih sada o tome. Sačekaću da zaigram, pa ću davati komentare.



Da li ste prebrodili krizu zbog stalnih povreda?


- Sada više nisam u depresiji, psihički se dobro osećam, ali istina je da sam bio. Imao sam teških trenutaka, ali kad bolje pogledam, tek mi je 20 godina. Želim da idem samo napred, i zato ne smem da gledam unazad. Vratio sam se u život treninzima. Jednostavno, proradio je ogroman inat u meni. Moja porodica je takođe bila uz mene. Da su oni klonuli duhom i prestali da veruju u mene, verovatno ne bih mogao sam da isplivam.



Razmišljate li i dalje o NBA ligi?


- Da ne verujem u sebe, sigurno bih digao ruke od košarke i ne bih se bezveze mučio zbog svega toga.



Verovatno ste u Vašingtonu imali priliku da pogledate i neku NBA utakmicu?


- Gledao sam utakmice Vašingtona protiv Čikaga i Toronta. Ako me pitate da li sam sebe zamišljao tamo, još nisam. Mislim samo o Zvezdi i o tome da se vratim.

Da li ste planirali gde ćete proslaviti Nove godine?

- Još uvek ne znam gde ću za doček. Moja devojka Jasmina u subotu se vraća u Francusku, jer već 3. januara igra utakmicu. Ja zbog terapija, nažalost, neću moći da krenem s njom.[ antrfile ]

PLATA JOŠ NIJE LEGLA

Košarkaši Crvene zvezde još uvek nisu dobili zaostale rate plate, ali zasad ne planiraju nikakvu pobunu. Obećano je da će im do novogodišnjih praznika biti isplaćena dugovanja za poslednja dva meseca i igrači strpljivo čekaju.

Posle neočekivanog poraza od Nimburka, govorkalo se da su upravo zbog neisplaćenih dugova nešto slabijim zalaganjem "upozorili" upravu, ali su potom dobili jednu uplatu i situacija se stabilizovala.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.