”NISAM MU DAO DA SE OPET IZVUČE”: Lajović se oglasio nakon što je srušio bivšeg BROJA 1!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2023, 10:20

”NISAM MU DAO DA SE OPET IZVUČE”: Lajović se oglasio nakon što je srušio bivšeg BROJA 1!

Sjajan meč u Majamiju...

Srpski teniser Dušan Lajović je odigrao sjajnu partiju na startu Mastersa u Majamiju. Pobedio je dvostrukog šampiona i bivšeg broja jedan Endija Marija, 6:4, 7:5 i tako izborio plasman u drugu rundu.

Dušan je ostvario svega četiri pobede na betonu od 16 mečeva od starta 2022. godine, ali je u Majamiju odigrao zaista perfektno.

Zanimljiv podatak je da je Dušan osvojio čak 72 odsto poena na drugi servis, a bio je perfektan na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brejk loptama, 3/3.

I malo je nedostajalo da se Britanac, kao mnogo puta ove sezone, izvuče iz neugodne pozicije. Ovoga puta, naišao je na "srpski zid".

- Kada nisam uspeo da zatvorim meč na 5:4 pomislio sam da će se opet izvući. Iskreno u tom poslednjem gemu bilo je 40:0 i izvršio je pritisak na mene, ali je srećom promašio taj poslednji forhend, što u normalnim okolnostima ne čini - kaže Lajović.

Mari je "Sanjšajn dabl" turneju u Indijan Velsu i Majamiju završio uz skor 2-2, dok je Lajović posle ove pobede na 8-5 u sezoni i lagano napreduje.

Njegov naredni protovnik biće Amerikanac Maksim Kresi, specijalista za servis-volej igru, što se Dušanu baš i ne dopada.

- Ne volim da igram protiv takvih igrača. Pokušavaju da vas isprovociraju i stave pod pritisak kada servirate. Pokušaću da ostanem miran - zaključio je Lajović.

BONUS GALERIJA

Pogledajte slike kazahstanske teniserke Jelene Ribakine

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.