NISAM BLISKA SA JELENOM!

Izvor: Kurir, 13.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NISAM BLISKA SA JELENOM!

Srpska teniserka Ana Ivanović kaže da osim tenisa nema ništa zajedničko sa Jelenom Janković. U velikom intervjuu za londonski Sport Ivanovićeva je, između ostalog, ispričala ko su joj drugarice među vrhunskim teniserkama i kakav odnos ima s Novakom Đokovićem.

Kakav je vaš odnos sa drugim damama sa WTA tura?

- Vlada velika konkurencija, tako da ima nekoliko devojaka sa kojima imam dobar odnos, ali teško je reći da su mi najbolje prijateljice. Na primer, Hantuhova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kirilenko, Kuznjecova. One su jako fine i uvek se lepo nasmejeom i ispričamo. Viđamo se stalno kada putujemo, i lepo je popričati i možda otići na večeru ili na piće i samo razgovarati o normalnim ženskim stvarima - izjavila je Ana Ivanović.

A šta je sa vašim prijateljstvom sa Jelenom?

- To što imam sa njom se mnogo razlikuje. Odrasle smo u različitim delovima Beograda i u sklopu različitih generacija, ona je dve godine starija od mene. Ono što nam je zajedničko jeste igranje tenisa, ali kao osobe potpuno smo različite, tako da ne provodimo mnogo vremena zajedno. Na neki način je to šteta, ali jednostavno je tako. Ne vezujete se sa svakim.

 Šta je sa vama i Đokovićem? On je privlačan mladić, i sigurno se mnogo viđate...

- U časopisima u Srbiji ima toliko priča. Kažu da se zabavljamo ili bar da smo više od prijatelja. Mi smo dobri prijatelji i vrlo smo bliski, tako da, kada smo na turnirima, odemo zajedno na večeru. A i moja porodica se druži sa njegovom. Znam ga otkad smo imali četiri godine.

Ah, novine. Da li ste nekada izjavili nešto što nije trebalo?

- Nekoliko puta. Jednom su me pitali koliko teniserka prati modu i ja sam rekla mnogo. Ono što sam htela da kažem bilo je “malo”. Ali, teško je kad vam engleski nije prvi jezik, jer nekad kažete nešto što ne mislite. Rekla sam da mnoge teniserke dosta pažnje posvećuju svom izgledu i da stavljaju mnogo šminke kad su na terenu. Možda nije lepo reći tako nešto, ali to je istina. Ima ih nekoliko u prvih 10. Kada ste na terenu, ne želite da brinete o tome da li vam se pokvarila maskara, ali ima nekih teniserki koje to stvarno rade. Daću vam savet kako da pogodite ko koristi šminku. Kada uzmu peškir, devojke koje koriste šminku nežno dodiruju lice, nikada se ne obrišu, da se ne razmaže.  [ antrfile ]

I SAD PLAČEM ZBOG PORAZA

Čuli smo da ste imali običaj da satima plačete kad izgubite meč. Da li ste pronašli način da podnesete poraz?

- Ponekad još uvek plačem, zavisi. Stvarno ne volim da gubim u bilo čemu što radim. Čak i ako je to samo partija karata ili košarke sa mojim bratom. Jednostavno, mrzim da gubim. Ali, tokom karijere naučite da ćete imati mnogo poraza i mnogo pobeda. Važno je da učite iz svojih poraza, i da napredujete. Naravno, nikad nije lako, jer želim da pobedim svaki put, ali to nije moguće. Samo morate da se trudite da pobeđujete češće nego što gubite.

Uvek ste nasmejani, ali mora da postoji nešto što vas ljuti.

- Kada vidim da su ljudi zli prema drugima ili da postoji zavist. To je nešto što stvarno ne volim. Najsrećnija sam kad vidim da je nešto što sam ja uradila nekoga usrećilo.

MILIONSKI UGOVOR S “JONEKSOM”

Treća teniserka sveta Ana Ivanović potpisala je četvorogodišnji ugovor sa “Joneksom”, i to je, prema nezvaničnim informacijama, najveći ugovor koji je neki proizvođač reketa potpisao sa igračem u istoriji tenisa. Prema ugovoru sa japanskim proizvođačem reketa, ukoliko Ivanovićeva stigne do prvog mesta na WTA, očekuje je osmocifreni dolarski iznos kao bonus.

- Dosta sam testirala njihove rekete i obradovala sam se kad sam videla da su doneli nešto novo i dobro mojoj igri. Jedva čekam da počnem da igram zvanične mečeve sa novim reketima - rekla je Ivanovićeva, koja je tokom čitave dosadašnje karijere koristila rekete “vilson”.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.