NIKITOVIĆ POSLE PORAZA OD ZVEZDE: Nemam toliko čelendža da tražim svaki put...

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 00:04

NIKITOVIĆ POSLE PORAZA OD ZVEZDE: Nemam toliko čelendža da tražim svaki put...

FMP je do poslednjih sekundi bio "u igri".

Košarkaši Crvene zvezde su pobedili FMP sa 80:75 (17:16, 23:20, 18:19, 22:20) u meču četvrfinala Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Bivši šesf struke Crvene zvezde, a sada trener FMP-a Saša Nikitović rekao je da je ponosan na igru svoje ekipe koje je do poslednjih sekundi bila "u igri" za pobedu protiv Zvezde.

- Dobra utakmica za nas, čestitam Crvenoj zvezdi i želim im sreću u daljem takmičenju. Imaju dva zadatka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do cilja. Dali smo sve od sebe, bilo smo u igri sve vreme, ostali u kontinuitetu. Skok je bio presudan. Mislim da smo na taj nacin zadržavali da nam ne trče u leđa. Kad god su uspeli, pogodili su trojku ili lake zicere. Davidovac je pogodio bitnu trojku, odlično igra Kup takmičenje, takođe i dobra partija Ilića - rekao je Nikitović i pohvalio odnos Zvezde prema takmičenju i svom protivniku.

- Igrali su u punoj minutaži, pokazali su respekt prema nama, nisu ulazili u duže rotacije kako bi nas pobedili.

Nikitović se nakon ovakve partije njegovog tima nada da bi FMP tako mogao da igra i u ABA ligi.

- Danas imamo rasterećenu ekipu FMP-a i Zvezdu koja mora da dobije utakmicu. Psihologija je bila na našoj strani. Oni su u nekim osnovnim stvarima bili lošiji nego mi. Imamo veći broj ukradenih lopti, ostalo je isto. Govorimo o dva različita kluba po nivou takmicenja, oni igraju Evroligu. Mi smo za dva gađali 44%, a oni samo 29%. Imali smo agresivnost. Nije ova utakmica reper kako moramo da igramo. Kada nema šta da se izgubi ideš na sve ili ništa. Kada bi prebacili ovako da igramo u šampionatu, bio bih zadovoljan, to je prava stvar.

Na pitanje a li je razočaran zbog poraza - Nikitović je rekao:

- Ničim nisam razočaran. Vrlo sam ponosan. To što smo promašili, možda je zbog velike želje ili umora. Nemam toliko čelendža da tražim svaki put, možda je bilo kontakta. Vrlo sam ponosan i nemam razočarenja, samo reči hvale za moje momke.

KUP RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALA:

Sreda, 14. februar

Borac - Čačak 94 64:73

Crvena zvezda - FMP Železnik 80:75

Četvrtak, 15. februar

Mega - Vojvodina (17)

Partizan - Hercegovac (20)

POLUFINALA:

Petak, 16. februar

Čačak 94 - Crvena zvezda (17)

Četvrtfinale 3 - Četvrtfinale 4 (21)

FINALE:

Subota, 17. februar

Pobednik polufinala 1 - Pobednik polufinala 2 (21)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.