NIKAD VIŠE NEMOJTE TO DA RADITE Željko Obradović odbrusio predsedniku kluba - Legendarni Amerikanac otkrio zanimljivu anegdotu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2024, 17:15

"NIKAD VIŠE NEMOJTE TO DA RADITE" Željko Obradović odbrusio predsedniku kluba - Legendarni Amerikanac otkrio zanimljivu anegdotu

Imao je dve stvari da mu kaže.

Bivši američki košarkaš Džo Arlaukas ugostio je, u svom podkastu, prvotimca Partizana Džejmsa Nanelija i otkrio zanimljivu priču o Željku Obradoviću.

Sadašnji trener Partizana i Arlaukas su sarađivali u Real Madridu od 1994. do 1997. godine, a čuveni Amerikanac nije "mirisao" Srbina na početku.

Isprva sam mrzeo Željka. Imali smo 'našeg' trenera (Kliford Lujk) pre Željka. On je bio jedan od onih momaka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << s kojima si mogao da pričaš, da pregovaraš. Da kažeš da si umoran, da si van treninga. Nekad bi te poslušao, nekad ne bi. Nije imao taj "puš" - rekao je Arlauckas, o vremenu pre Željka.

Onda je Željko došao, svi smo bili u onom smislu, ma da, Željko Obradović, zato što nas je pobedio godinu dana pre toga u Evroligi, kad ju je osvojio sa Huventudom, izbacio nas je, a bili smo favoriti. Dobili smo Željka, pojavio se, a posle tri dana sam već želeo da on ode - otkrio je Arlauckas.

Arlaukas je ispričao jedan susret Obradovića sa predsednikom kluba nakon lošeg početka sezone 1994/95.

Počeli smo ligu veoma slabo, kada smo imali timski sastanak sa predesdnikom, koji je kasnio bar 20 minuta. Predsednik je počeo da priča, a onda je Željko istupio i odbrusio mu, "Gospodine predsedniče, pre nego što počnete, imam dve stvari da kažem. Broj jedan, nikad ne možete da se rešite mojih treninga pre nego što meni to kažete unapred, zato što ja imam svoj raspored prema kome radim. Drugo, ako se sastajete s mojima igračima, morate biti bar 10 minuta pre njih na trening i nikad više nemojte da pokazujete nepoštovanje time što kasnite". Pogledao sam ga tad i rekao, ovo je čovek kod kojeg želim da igram - zaključio je Arlauckas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.