NIJE ZBOG MRŽNJE PREMA SRBIMA: Kukoč objasnio zašto su Hrvati napustili postolje 1995.

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2023, 08:52

NIJE ZBOG MRŽNJE PREMA SRBIMA: Kukoč objasnio zašto su Hrvati napustili postolje 1995.

Vatreni od tada više nikad nisu osvojili medalju na velikom takmičenu.

Svi su dobro zapamtili 2. jul 1995. kada je tadašnja Jugoslavija stigla do titule evropskog šampiona pošto je u finalu savladala Litvaniju.

Osim po zlatnoj medalji selekcije koja je tri godina bila po sankcijama, taj šampionat je ostao upamćen po skanadaloznom potezu reprezentacije Hrvatske koja je osvojila bronzanu medalju, ali je napustila postolje u trenutku kada je Jugoslavija trebalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se popone na postolje. Bivši hratski košarkaš Toni Kukoč osvrnuo se na taj silazak postolja Hrvatske koja od tada više nikad nije osvojila medalju, a najbliža je bila 2013. kada je na Evropskom prvenstvu bila četvrta.

 - Ne verujem, to je nešto što je u tom trenutku napravljeno... Mislim, da sad mogu da se vratim na to postolje sad možda to i ne bismo napravili, ali jednostavno je bio neki revolt u tom trenutku, ne toliko iz mržnje prema Srbiji i srpskim igračima nego jednostavno zbog same Hrvatske, zbog ponosa što smo mi i ko smo - rekao je Kukoč u intervjuu za "Sportal".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.