NIJE SAMO PORAZ DALIĆEV PROBLEM: Hrvate sada čeka i KAZNA

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2023, 15:33

NIJE SAMO PORAZ DALIĆEV PROBLEM: Hrvate sada čeka i KAZNA

Izgubili su prvi put u istoriji kvalifikacija za Evro.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je protiv Turske poražena 1:0 u Osijeku i to im je prvi neuspeh u istoriji u kvalifikacija za šampionat Evrope.

Ipak, pored toga mogu očekivati i kaznu zbog pesme kojim se veliča nacistički pokret koji je u NDH izvršio monstruozne zločine nad Srbima, Jevrejima i Romima.

- Ne razumem. Nije mi jasno da dođe grupa od 20 ljudi i poništi sve što je 12.000 drugih napravilo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Čemu to? Zašto? Ko to organizuje i ko za to odgovara? Kome to treba? Ne znam šta da kažem, ne razumem - rekao je Dalić dan posle utakmice.

Oglasio se na ovu temu i portparol FSH Tomislav Pacak:

- FSH apsolutno najoštrije osuđuje sve povike i veličanje ustaštva i sve vrste diskriminacije i rasizma. Taj mali broj navijača ne želi dobro reprezentaciji Hrvatske, na kraju krajeva ni sebi samima, očito ne razumeju uvredljivost i zabranjenost tih povika. Svesni smo da policija sprovodi postupke. Na vreme su prepoznali situaciju i verujemo da će se sprovesti sve na sličan način kao na Rujevici, da će odgovorni biti identifikovani i odgovarajuće kažnjeni. To je jedini način da se ovakvi povici na stadionima iskorene - naveo je Pacak i izneo zabrinutost jer je FSH već ima dve uslovne kazne.

Dodatni incident je sprečila policija, a sve je snimljeno i nadzornim kamerama.

U noći između subote i nedelje, pre nego što je reprezentacija stigla u Osijek, napoznati počinilac ili više njih izveli su noćnu akciju u kojoj je sa spoljne strane stadiona ostavljen transparent sa crvenim ustaškim U, ispod toga je pisalo pa prekriženo HNS i dodata poruka „Ima nas“.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.