NIJE SAMO ANGELINA: Rekord Srbije postavila i muška štafeta

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2024, 23:49

NIJE SAMO ANGELINA: Rekord Srbije postavila i muška štafeta

Sjajna sportska priredba u Beogradu.

U atletskoj dvorani u Beogradu održan je tromeč, na kojem su učestvovale atletske reprezentacije Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Srbija je bila najuspešnija, sa ukupno 192 osvojena boda, drugoplasirani su završili Slovenci sa 165,5 bodova, dok su treće mesto zauzeli Hrvati sa 150,5 osvojenih bodova u ukunom plasmanu.

Najbolji rezultat, ostvarila je najbolja mlada atletičarka u Evropi, Angelina Topić, koja je u disciplini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << skok udalj završila kao prvoplasirana, sa rezultatom 6.57 metara. Topićeva je time, ujedno oborila i državni rekord za starije juniorke koji je pre nje postavila Ivana Španović u mlađim danima.

Državni rekord oborila je i muška štafeta u disciplini 4x400 metara, ali su i pored toga trku završili kao druga ekipa. Ispred našeg tima bila je selekcija Hrvatske, sa rezultatom 3:13.29, dok su naši atletičari istrčali trku za 3:14.19, a treće mesto zauzeli su Slovenci sa rezultatom 3:19.97.

Zapažen rezultat imala je i mlada Ivana Ilić, koja je u disciplini 60 metara žene, slavila sa vremenom 7.38.

Odličan plasman imala je i Anja Lukić, koja je trku na 60 metara sa preponama završila kao prvoplasirana, vremenom 8.18 sekundi. U istoj disciplini u muškoj kategoriji, slavio je Bogdan Vidojković sa vremenom 7.98.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.