NIJE LOŠE

Izvor: Kurir, 10.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIJE LOŠE

Crvena zvezda u Ligi UEFA protiv Bajerna, Boltona, Brage i Arisa u grupi F

Fudbaleri Crvene zvezde prošli su odlično na žrebu u Nionu i imaju realne izglede da posle prve faze zauzmu jedno od prva tri mesta koje vodi u četvrtfinale! Crveno-beli će u grupi F Lige UEFA kupa igrati sa Bajernom iz Minhena, engleskim Boltonom, portugalskom Bragom i grčkim Arisom u grupi F Lige UEFA.

Zvezda na startu igra sa Bajernom u Beogradu, a potom gostuje Arisu. Šampion Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << slobodan je u trećem kolu, a onda u četvrtoj rundi dočekuje engleski Bolton i na kraju gostuje Bragi u Portugalu. Prvobitni raspored odigravanja utakmica na osnovu odluke UEFA promenjen je, pa će crveno-beli, umesto Arisa, ugostiti Bajern.

Predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković boravio je na žrebu u Nionu zajedno sa glavnim finansijerom Markom Miškovićem i saradnicima Zoranom Damjanovićem i Dan Tanom.

- Generalno sam zadovoljan ishodom žreba. Naravno da je mogao da bude bolji, ali i lošiji. Grupa je otvorena, atraktivna i ujednačena, ne računajući Bajern iz Minhena, koji je favorit broj jedan. Svi timovi, izuzev Bajerna, ravnopravno će se boriti za druga dva mesta koja vode u šesnaestinu finala Lige UEFA kupa. Svi u klubu smo srećni što ćemo ugostiti Bajern iz Minhena i što će naši navijači u Beogradu moći da gledaju jedan od najboljih evropskih timova.

Sportski direktor Crvene zvezde Stevan Stojanović zadovoljan je ishodom žreba.

- Imamo jaku grupu, ali i dobar raspored. Prava prilika za afirmaciju naših fudbalera u Evropi. Imaćemo dva spektakla na Marakani. Spremićemo se za sve protivnike i videti koliko možemo u Evropi.

Vezni fudbaler crveno-belih Lukaš presrećan je što će sa Zvezdom gostovati u rodnoj zemlji.

- Meni je super što idemo u Portugal, mada je Braga opasan protivnik. Naš cilj je da se plasiramo među tri ekipe u grupi. Protiv svih može da se igra, pa čak i Bajerna. Sve je moguće, a Zvezda će na sve načine tražiti prolaz dalje.

BAJERN - Posle deset godina uzastopnog igranja u Ligi šampiona jedan od najvećih pretendenata za osvajanje Lige UEFA - Bajern iz Minhena igra u utešnom evropskom takmičenju. Igrači Zvezde odmeriće snagu sa Bavarcima na početku takmičenja, a najpoznatiji igrači Bajerna su Kan, Sanjol, Van Bujten, Ze Roberto, Lusio, Riberi, Van Bomel, Švajnštajger, Toni, Podolski, Klose, a trener je Otmar Hicfeld.

BOLTON - „Vonderersi“ igraju veoma loše u Premijer ligi i trenutno zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli. Prva zvezda tima je Francuz Nikolas Anelka, a pored njega tu su i nepredvidivi Nolan, golman Jaskalainen, Senegalac Dijuf, vremešni Spid i Španac Kampo. Menadžer tima je Semi Li. U Ligu UEFA kupa plasirali su se pošto su teškom mukom izbacili Rabotnički.

BRAGA - Budi lepa sećanja kod svih koji vole Zvezdu, pošto su crveno-beli pre dve sezone izbacili Portugalce u kvalifikacijama za Ligu UEFA kupa. Četvrtu godinu zaredom igraju u Evropi, ali ove sezone ne blistaju u prvenstvu Portugala. Trener je bivši kapiten Porta Žorž Košta.

ARIS - Grci ne dolaze na Marakanu, što će svakako najviše rastužiti Delije, koje se nisu najlepše rastale sa bivšim trenerom Dušanom Bajevićem, sada strategom Arisa. Solunski tim je opasan protivnik, što je pokazao izbacivanjem Saragose, mada ne blista u prvenstvu Grčke. Prva zvezda tima je Brazilac Anderson, kao i bivši as Partizana Vladimir Ivić.[ antrfile ]

ANELKA: BOD U BEOGRADU

Napadač Boltona Nikolas Anelka rekao je da je za njegov tim neophodno da osvoji bod u Beogradu ili Minhenu kako bi se plasirao u narednu rundu Kupa UEFA.

- Zadovoljan sam žrebom, jer ćemo na svom stadionu igrati protiv Brage i Arisa. Ako tu osvojimo bodove, uveren sam u prolaz u dalje takmičenje, pošto će nam za to trebati još samo remi u Minhenu ili u Beogradu - rekao je francuski reprezentativac, i dodao:

- Raduje me gostovanje Zvezdi, koja je odličan domaćin zbog svojih navijača. Verujem da se i naše pristalice veoma raduju tom putu.

HICFELD: ZVEZDA JE NAJOPASNIJA!

Trener Bajerna Otmar Hicfeld izjavio je da su Bolton i Zvezda najopasniji protivnici njegovog tima u grupi F Lige UEFA.

- Bolton i Zvezda su naši najjači protivnici u predstojećem takmičenju, ali mi smo u svakom susretu favoriti, pa tako i protiv ove dve ekipe - rekao je nemački trener.

NA STARTU SA BAJERNOM

1. kolo (25. oktobar) C. zvezda - Bajern

2. kolo (8. novembar) Aris - C. zvezda

3. kolo (29. novembar) C. zvezda slobodna

4. kolo (5/6. decembar) C. zvezda - Bolton

5. kolo (19/20. decembar) Braga - C. zvezda

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.