NIJE HTEO DA ĆUTI: Štimac želi da pomogne devojčici koju su vršnjaci ponižavali samo zato što je Romkinja

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2023, 12:13

NIJE HTEO DA ĆUTI: Štimac želi da pomogne devojčici koju su vršnjaci ponižavali samo zato što je Romkinja

Oglasio se poznati košarkaš.

Bivši reprezentativac Srbije i košarkaš Crvene zvezde Vladimir Štimac oglasio se povodom vesti o diskriminaciji devojčice romskog porekla iz Vrbasa.

- Devojčici su u školu doneli bakarnu žicu da bi je ismevali jer je Romkinja, u smislu vi skupljate bakar, pa evo da učestvujemo. Otac vozi kamion po Evropi, a majka drži cvećaru. Niko ne želi s njom na maturu... I svi ćute! Tako učestvuju u nasilju. Je l' ovo Srbija koju hoćemo? >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - glasila je objava na društvenim mrežama.

Štimac je reagovao na ovu potresnu priču.

- Video sam da Seka Aleksić hoće da ide na maturu sa devojčicom koja je onako bezdušno ponižena. Sram vas bilo da vas bilo. Evo ja ću da joj kupim haljinu i cipele za tu maturu. Molim vas javite broj - napisao je Štimac, a onda nastavio:

- Izvinite što moram ovako javno. Ali, jednostavno me je pogodila priča u srce. Molim vas još jednom pomozite mi da nađem kontakt od te porodice, da detetu ulepšamo malo. Ne mislim da ljudi ne mogu da kupe daleko od toga. Hvala vam unapred – dodao je Štimac.

Video sam da Seka Aleksic @poslednjilet hoce da ide na maturu sa devojcicom koja je onako bezdusno ponizena, sram vas bilo da vas bilo. Evo ja cu da kupim haljinu i cipele za tu maturu.

Molim vas javite broj.

Izvinite jel je ovako javno. Ali jednostavno me je pogodila prica u…

— Vladimir Stimac (@stimac15) May 22, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.