NI OVO NE POMAŽE ZVEZDI: Crveno-beli u ovoj kategoriji NA VRHU Evrolige, Partizan je na začelju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2023, 15:57

NI OVO NE POMAŽE ZVEZDI: Crveno-beli u ovoj kategoriji NA VRHU Evrolige, Partizan je na začelju!

Ipak, podatak za ponos...

Crvenoj zvezdi ne ide dobro u Evroligi i ima samo minimalne, teoretske šanse da se domogne mesta među osam najboljih. Ipak, u jednoj statističkoj kategoriji crveno-beli su na čelu Evrolige.

Naša kladionica nudi kvotu 1.68 za pobedu Crvene zvezde u meču protiv Baskonije.

Reč je o učinku domaćih košarkaša. Prema jednom istraživanju, srpski igrači >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su u ovoj sezoni imali 65.6 odsto minutaže na terenu i tu je Crvena zvezda ubedljivo prva. Na drugom mestu je Žalgiris koji blizu polovinu vremena koristi Litvance u igri, a na trećoj poziciji je Asvel sa 43 odsto učešća Francuza na utakmicama.

Percentage of local players minutes this #EuroLeague season. Naturalised players are not considered local.

🇷🇸 CZV 65.6%

🇱🇹 ZAL 49.9%

🇫🇷 ASV 43.5%

...

🇪🇸 BAR 7.8%

🇪🇸 BKN 3.7%

🇹🇷 EFS 2.4% pic.twitter.com/1ABefq2ftf

— Darius Garuolis (@DariusGaruolis) March 21, 2023

Za razliku od crveno-belih, Partizan je pred ulaskom u Top 8, ali je u ovoj kategoriji u donjem delu “tabele”. U igri tima Željka Obradovića, domaći košarkaši provode samo 16 odsto vremena na parketu. Iza crno-belih su Makabi, Fenerbahče, Barselona, Baskonija i Efes koji koristi tek 2.4 vremena turske igrače

Pogledajte kako izgleda Sanja Vukašinović, strelkinja Srbije
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Crvena zvezda odigrala za Partizan; Kampaco bacao magiju, crveno-beli defanzivno „zaledili“ Baskoniju

Izvor: Danas, 23.Mar.2023

Uspeli su košarkaši Crvene zvezde, da protiv Baskonije, prekinu niz od dva evroligaška poraza. Zahvaljujući sjajnom Kamapcu, ali i impresivnim Mitroviću i Bentilu, kao i košgeterski raspoloženom Nedoviću, matirali su Baskijce i time došli do 13. trijumfa (74:63).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.