NI OLUJA MU NE MOŽE NIŠTA: Ferštapen opet startuje sa pol pozicije

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2023, 22:13

NI OLUJA MU NE MOŽE NIŠTA: Ferštapen opet startuje sa "pol" pozicije

Velika nagrada Brazila vozi se u nedelju od 18.

Vozač Red Bula Maks Ferštapen startovaće sa pol pozicije na Velikoj nagradi Brazila, 21. trci sezone Formule 1.

On je na stazi "Interlagos" došao do 11. pol pozicije ove godine, a 31. u karijeri. Trostrukom svetskom šampionu je najbliži bio Šarl Lekler u Ferariju, sa tri desetinke zaostatka, dok je treći bio vozač Aston Martina Lens Strol.

QUALIFYING CLASSIFICATION

Confirmation that Verstappen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << takes pole 💪

A good day for Aston Martin too - Stroll finishes P3, Alonso P4 👏#F1 #BrazilGP pic.twitter.com/sSDytpNkgF

— Formula 1 (@F1) November 3, 2023

Vremenski uslovi su prvo doveli do pomeranja početka kvalifikacija za 15 minuta, da bi potom sve vreme bila prisutna opasnost od kiše. Prava oluja stigla je na “Interlagos” posle tri-četiri minuta poslednjeg dela kvalifikacija, a Ferštapen je praktično rutinski stigao do pol pozicije i povukao se u boks.

Velika nagrada Brazila vozi se u nedelju od 18 časova, dok je subota rezervisana za sprint – kvalifikacije su od 15, a trka od 19.30.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.