NI D OD DERBIJA: Real silan u Istanbulu, Jabusele i Kampaco razbili Efes

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2023, 21:47

NI D OD DERBIJA: Real silan u Istanbulu, Jabusele i Kampaco razbili Efes

Ubedljivi Madriđani.

Od velikog derbija, poslednja dva osvajača Evrolige nije bilo ništa. Real je u drugom kolu elitne lige razbio Efes u Istanbulu sa 103:80 (26:24, 29:17, 25:19, 23:20) i tako stigao do drugog trijumfa, dok je turski tim pretrepo drugi poraz.

Braniocima titule nije smetalo to što su samo pre dva dana igrali protiv Dalasa na svom parketu, jer su u Istanbulu bili i više nego ubedljivi protiv dvostrukog prvaka Evrope.

✅ A solid >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << win for @RMBaloncesto #EveryGameMatters pic.twitter.com/bwUkgeIPnI

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) October 12, 2023

Efes je nekako odoolevao u prvoj četvrtini, iako je bio izložen baražnoj vatri Madriđana koji su fantastično šutirali za tri poena. Međutim, nastavak meča prošao je u dominaciji igrača Reala koji su konstatno povećavali prednost sve do konačnih 103:80..

Geršon Jabusele je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 22 poena i osam skokova, Kozer je dodao 18, dok je dabl-dabl učinak imao Fakundo Kampaco sa 15 poena i deset asistencija, uz šest skokova.

Kod Efesa Tompson je bio najbolji sa 20 poena, Buboa je upisao poen manje, dok je ostatak tima dobrano podbacio.

EVROLIGA 2. kolo

ČETVRTAK

Asvel – Partizan 62:88

Efes – Real 80:103

Panatinaikos – Bajern (u toku)

Alba – Baskonija (u toku)

PETAK

Žalgiris – Crvena zvezda (19)

Monako – Virtus (19)

Olimpijakos – Barsleona (20:15)

Valensija – Fenerbahče (20:30)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.